پزشکانسلامتی و درمانی

تغذیه مناسب در بارداری【سال1402】❤️

ما در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با تغذیه مناسب در بارداری آشنا کنیم تا در صورت لزوم از آن استفاده کرده و دوران بی خطری را سپری کنید. بارداری یکی از حساس ترین دوران برای زنان است، زیرا تغذیه خوب و سلامت در این دوران نه تنها برای مادر بلکه برای جنین در حال رشد نیز مهم بوده و دارای اهمیت بسیاری است است و تغذیه در دوران بارداری می تواند ماه به ماه تغییر کند که برای اگاهی از تغذیه مناسب بهتر است تا مادران به پزشک متخصص مراجعه کرده و با ایشان مشورت کنند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت کنید.

تغذیه در دوران بارداری

برنامه غذایی یا تغذیه در دوران بارداری بخش مهمی از مراقبت های دوران بارداری است و تغذیه در دوران بارداری به این معناست که ما باید بدانیم از چه غذاهایی و به چه میزان استفاده کنیم، زیرا در دوران بارداری همه چیزهایی که مادر می خورد و می آشامد یکی از منابع اصلی است. تغذیه فرزندش و به همین دلیل تغذیه و رژیم غذایی مادر در این دوران بسیار مهم و موثر است.

در دوران بارداری بهتر است مادر وعده های غذایی بیشتری بخورد و در عین حال سبکتر و کوچکتر باشد تا از گرسنگی و ضعف مادر جلوگیری شود و مادر باردار نیز مراقب باشد که بیشتر از وعده غذایی خود مصرف نکند. نیاز روزانه به غذا برای افزایش وزن. از حد مجاز اجتناب کنید.رژیم غذایی در دوران بارداری برای زنان در هر سنی بسیار مهم است. زیرا سلامت مادر و جنین را تضمین می کند.

بسیاری از افراد، به ویژه آنهایی که لاغر هستند، می توانند در دوران بارداری تا 15 کیلوگرم وزن اضافه کنند. اما این اضافه وزن طبیعی است و اگر از سلامت رژیم غذایی خود در دوران بارداری مطمئن هستید، بهتر است نگران این اضافه وزن نباشید. زیرا برای رشد جنین و همچنین در دوران شیردهی باید کالری کافی به بدن شما برسد. بهتر است وزن خود را زیر نظر پزشک حفظ کنید و در صورت عدم بازگشت به وزن قبلی، پس از پایان شیردهی، می توانید با استفاده از مشاوره تغذیه و رژیم غذایی مناسب، از سلامت و تناسب اندام خود اطمینان حاصل کنید.

تغذیه در دوران بارداری

میوه های ممنوعه در دوران بارداری

خرما: خرما سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری است، اما یکی از دلایل اصلی قرار گرفتن خرما در لیست میوه های ممنوعه در دوران بارداری این است که بدن را گرم می کند و حتی می تواند باعث انقباضات رحمی شود و در این صورت خوردن یک یا دو عدد خرما در روز است. خوب است، هر چیزی بیشتر می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.

هندوانه: هندوانه برای بدن انسان مفید است زیرا به بدن اجازه می دهد تمام سموم بدن را دفع کند و همچنین هیدراتاسیون بدن را تنظیم می کند، اما خوردن هندوانه در دوران بارداری می تواند نوزاد را در معرض سموم مختلفی قرار دهد که هندوانه ترشح می کند. این میوه اغلب برای سلامتی باردار مفید است. خانم ها، اما می تواند اثرات نامطلوب خاصی داشته باشد و در صورت مصرف بیش از حد، قند آن می تواند قند خون مادر را افزایش دهد.

آناناس: خوردن آناناس می تواند منجر به انقباضات شدید رحمی شود که به نوبه خود منجر به سقط جنین می شود. آناناس حاوی بروملین است، آنزیمی که پروتئین ها را تجزیه می کند. می تواند دهانه رحم را نرم کند و منجر به زایمان زودرس شود. به همین دلیل است که باید از مصرف آناناس در دوران بارداری اجتناب کنید.

پاپایا: پاپایا سرشار از درشت مغذی‌ها و ویتامین‌های ضروری برای بدن است، اما یکی از میوه‌های مضر برای زنان باردار است و می‌تواند دمای بدن شما را بالا ببرد که در دوران بارداری خوب نیست. علاوه بر این، این میوه سرشار از لاتکس است که می تواند منجر به انقباضات رحمی، خونریزی و حتی سقط جنین و همچنین اختلال در رشد جنین شود.

موز: خوردن موز در دوران بارداری بی خطر تلقی می شود، اما در برخی موارد باید از مصرف آن پرهیز کرد و به ویژه زنان مبتلا به آلرژی و زنان مبتلا به دیابت یا دیابت بارداری مضر هستند و باید از خوردن موز خودداری کنند. موز حاوی کیتیناز است، یک ماده لاتکس مانند که یک آلرژن شناخته شده است. همچنین گرمای بدن را افزایش می دهد، بنابراین زنانی که به کیتیناز حساسیت دارند نباید موز مصرف کنند. موز همچنین حاوی مقدار مناسبی قند است، بنابراین افراد دیابتی باید بیشتر رعایت کرده و از مصرف موز اجتناب کنند.

تغذیه مناسب در بارداری

  • وعده های توصیه شده روزانه شامل 6 تا 11 وعده نان و غلات، 2 تا 4 وعده میوه، 4 وعده یا بیشتر سبزیجات، 4 وعده لبنیات و 3 وعده از منابع پروتئینی برای کاهش میزان چربی ها و شیرینی ها برای سلامتی است. تغذیه در دوران بارداری
  • انتخاب غذاهای غنی از فیبر مانند نان های سبوس دار، غلات، حبوبات، پاستا، برنج و میوه ها و سبزیجات در رژیم بارداری ضروری است. در حالی که دریافت فیبر رژیمی شما بهترین است، مصرف مکمل فیبر می تواند به شما در دریافت مقدار مورد نیاز کمک کننده باشد.
  • رژیم بارداری شما باید حاوی ویتامین ها و مواد معدنی کافی باشد و همچنین باید قبل از تولد نوزادتان مکمل ویتامین مصرف کنید. ممکن است پزشک یک برند بدون نسخه را توصیه کند یا یک ویتامین قبل از تولد تجویز کند.
  • برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، روزانه حداقل سه وعده غذای غنی از آهن مانند گوشت بدون چربی، اسفناج، لوبیا و غلات صبحانه بخورید تا مطمئن شوید که روزانه 27 میلی گرم آهن دریافت می کنید.
  • روزانه حداقل چهار وعده از محصولات لبنی و غذاهای غنی از کلسیم بخورید و بنوشید تا مطمئن شوید که در این مدت کلسیم را در رژیم غذایی روزانه خود قرار می دهید.
  • منابع روزانه ویتامین C مانند پرتقال، گریپ فروت، توت فرنگی، عسل، پاپایا، کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، فلفل سبز، گوجه فرنگی و خردل را انتخاب کنید. زنان باردار برای تغذیه در دوران بارداری روزانه به 80 تا 85 میلی گرم ویتامین C باید مصرف کنند تا دوران بی خطر و ایمنی را سپری کنند.
  • هر روز منبع خوبی از فولات بخورید، مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، گوشت گاو و حبوبات، و هر زن باردار روزانه به فولات نیاز دارد تا از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا جلوگیری کند. مکمل های فولات مصنوعی اسید فولیک نامیده می شوند. آنها می توانند یک ماده مهم باشند. گزینه ای برای تغذیه خوب در دوران بارداری
  • مصرف روزانه ویتامین A را در برنامه تغذیه بارداری بگنجانید که منابع ویتامین A آن شامل هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کدو سبز، شلغم، سبزی چغندر، زردآلو و طالبی قرار دهید.
تغذیه مناسب در بارداری

تغذیه نامناسب در بارداری

پنیرهای نرم: پنیرهای نرم تهیه شده با شیر غیر پاستوریزه ممکن است حاوی باکتری لیستریا باشند. این باکتری برای شما و فرزندتان مضر است و بهتر است از خوردن پنیرهایی که برچسب پاستوریزه ندارند خودداری کنید.

سوسیس و کالباس: لیستریا برخلاف بسیاری از میکروب های موجود در مواد غذایی در دمای یخچال رشد می کند، بنابراین باید از غذاهای فاسد شدنی مانند گوشت های آماده و فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس اجتناب کنید.

ماهی دارای جیوه: ماهی برای مادر و جنین مفید است، اما اره ماهی، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و کوسه حاوی مقدار زیادی جیوه هستند و این فلز برای کودک شما بسیار مضر است، بنابراین ماهی هایی را انتخاب کنید که جیوه کمی دارند. جیوه مانند سالمون و ماهی تن. انتخاب های خوب. قبل از استفاده از روغن ماهی یا هر مکمل دیگری در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

خمیر شیرینی خام: هنگام پخت کلوچه، ممکن است بخواهید یک تکه خمیر کلوچه خام بخورید. اما اگر خمیری که درست کرده اید حاوی تخم مرغ خام هم باشد، حتی طعم آن خطرناک است و طبق تحقیقات، تخمین زده می شود که از هر 20000 تخم مرغ، یک تخم مرغ آلوده به باکتری سالمونلا باشد، بهتر است مراقب باشید و از سلامتی فرزندتان محافظت کنید. علاقه به مقاومت دارد.

سس سالاد خانگی: تخم مرغ در بسیاری از سس های سالاد خانگی استفاده می شود. همانطور که گفته شد، تخم‌مرغ خام می‌تواند حاوی باکتری باشد و به خصوص در این زمان باید از مصرف آن اجتناب کرد و سعی کنید هر سسی را که استفاده می‌کنید پاستوریزه کنید.

گوشت نیم پز: بهتر است غذاهای گوشتی را به طور کامل بپزید زیرا گوشت نیم پز و خام می تواند حاوی توکسوپلاسما و سایر انواع باکتری باشد. هنگام صرف غذا در بیرون از خانه، علاوه بر پختن گوشت، از داغ بودن غذا نیز مطمئن شوید. در خانه دمای گوشت باید به 145 درجه برسد. 160 درجه برای گوشت هایی مانند همبرگر و 165 درجه برای گوشت هایی مانند سینه مرغ توصیه می شود.

ویار دوران بارداری

غذاهایی هستند که قبلاً دوست نداشتید، اما در زمان بارداری از آنها متنفرید یا غذاهایی هستند که قبلاً هرگز آنها را دوست نداشتید و میل شما به آنها در اوایل بارداری افزایش می یابد. نگران نباشید، همه اینها علائم بارداری هستند که ناگهان اول صبح میل به ترش، شیرین، شکلات یا بستنی می کنید.

لازم است بدانید که هنوز به طور قطعی مشخص نیست که چرا پدیده ویار در دوران بارداری در برخی از زنان رخ می دهد، اما طبق مطالعات انجام شده در 50 تا 70 درصد زنان باردار شایع است. وقتی خانمی میل شدید به غذاهای ناسالم و خطرناک مانند سوسیس و کالباس، غذاهای دریایی خام داشته باشد، مشکل نگران کننده ای است که در این صورت باید تحت نظر پزشک شرایط خود را تنظیم کند.

ویار در بارداری از اواسط سه ماهه اول شروع می شود، در سه ماهه دوم به اوج خود می رسد و در سه ماهه سوم فروکش می کند و پس از زایمان و با شروع شیردهی، میل زن به غذا خوردن افزایش می یابد که نباید آن را با گرسنگی اشتباه گرفت، زیرا در این دوران بدن مادر به کالری بیشتری نیاز دارد.

ویار دوران بارداری

کلام آخر

یکی از مهم ترین نکات دوران بارداری نحوه تغذیه در این دوران است که بدن همه خانم ها دچار تغییرات و دگرگونی هایی می شود که یکی از این تغییرات تضعیف سیستم ایمنی بدن و قدرت دفاعی مادران است که در این دوران می باشد. عفونت آسان است می تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. رشد و نمو جنین به تغذیه مادر در این دوران بستگی دارد و این نکته که مصرف غذا در این دوران باید معادل دو نفر باشد کاملا اشتباه است و همچنین تغذیه در این دوران باید متنوع، متعادل و متناسب باشد که به منظور به دست آوردن تمام مواد مغذی لازم، نیازهای مادر و جنین را برآورده می کند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با تغذیه مناسب در بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا