نکات طلایی برای بارداری سالم【سال1402】❤️
ما در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با نکات طلایی برای بارداری سالم آشنا کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و دوران بسیار خوبی را بگذرانید. بارداری یکی از مهمترین مراحل زندگی مادر و جنین است که سبک زندگی سالم در دوران بارداری بر سلامت مادر و جنین تاثیر می گذارد و تضمین می کند که یکی از مهم ترین نکات یک بارداری سالم، آگاهی از مراقبت های قبل و حین بارداری است که هدف اصلی مراقبت های دوران بارداری حفظ سلامت مادر و کودک در دوران بارداری می باشد و برای مراقبت بیشتر، مادران باید با پزشک متخصص مشورت کرده و به توصیه های ایشان عمل کنند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله یاری کنید.
بارداری سالم چیست؟
بارداری یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان است و اگرچه دوران شادی برای اکثر زنان است، اما اغلب خانم ها این دوران را با استرس و تغییرات فیزیولوژیکی و روانی طی می کنند. بارداری دوران بسیار مهمی برای زنان است که رعایت نکردن دستورالعملهای مربوط به آن میتواند عواقب جبرانناپذیری برای مادر و جنین داشته باشد که این دوران زمانی ایدهآل است که مادران باید از نظر جسمی و روحی به خوبی از خود مراقبت کنند.
مراقبت های اولیه و دوره ای در دوران بارداری بسیار مهم است، خواه اولین بارداری باشد یا اینکه فرد بارداری های بعدی را تجربه کند که مادران بهتر است برای مشورت به پزشک متخصص مراجعه کنند که پزشک در هر ویزیت از سلامت مادر و جنین اطمینان حاصل می کند و در صورت وجود مشکل، به موقع مداخله می کند و نوزادان مادرانی که مراقبت های دوران بارداری را دریافت نمی کنند، سه برابر بیشتر در معرض خطر کم وزنی هنگام تولد و پنج برابر بیشتر احتمال دارد که سقط شوند.
لازم است بدانید که در خانم ها اختلالات تخمک گذاری می تواند مانع از بارداری شود و افزایش سن نیز بر کیفیت تخمک ها تاثیر می گذارد که کیفیت تخمک ها از سن 35 سالگی کاهش می یابد و در این صورت ترجیح داده می شود خانم ها قبل از 35 سالگی بارداری و زایمان را تجربه کنند.
اقدامات قبل از بارداری
برخی از مهم ترین اقدامات قبل از بارداری که بسیار مهم هستند عبارتند از:
قبل از بارداری معاینات لازم را انجام دهید: قبل از بارداری، برای معاینات لازم به بهترین دکتر زنان در ایران مراجعه کنید زیرا در این مراجعه، ایشان ابتدا سابقه پزشکی و خانوادگی، وضعیت فعلی و داروهایی که مصرف می کنید بررسی می کند و سپس برای معاینات تکمیلی قبل از بارداری، آزمایش خون برای شما تجویز می کند که در آن گروه خونی، Rh مثبت یا منفی خون، کم خونی، میزان چربی و قند خون و وجود بیماری های مختلف بررسی شده و از بروز مشکلات جدی برای جنین در دوران بارداری جلوگیری می کند.
رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشید: برای داشتن یک بارداری موفق داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل ضروری است، غذاهای غنی از فیبر، پروتئین و کلسیم را در برنامه غذایی خود قرار دهید و تغییرات لازم را برای بهبود رژیم غذایی خود رعایت کنید.
به چرخه قاعدگی و تعیین زمان تخمک گذاری توجه کنید: توقف روش های پیشگیری از بارداری، ثبت تاریخ قاعدگی و محاسبه دقیق زمان تخمک گذاری از مهم ترین اقدامات قبل از بارداری است و همچنین می توانید روزهایی از ماه را تعیین کنید که امکان و شرایط باروری در آن ها بیشتر است.
قبل از بارداری به دندانپزشک مراجعه کنید: قبل از بارداری برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان به دندانپزشک مراجعه کنید، زیرا انجام اقدامات دندانپزشکی در دوران بارداری می تواند برای مادران باردار ناراحت کننده باشد.
تست های غربالگری سرطان دهانه رحم را انجام دهید: یکی از اقدامات بسیار مهمی که باید قبل از بارداری انجام شود تست سرطان دهانه رحم با تست پاپ است که سالی 2 بار برای خانم های جوان انجام می شود که در این صورت می توان معاینه لگنی را نیز انجام داد.
ورزش هایی برای تقویت عضلات انجام دهید: با کمک مربی باتجربه یک برنامه ورزشی برای خود تعیین کنید و آن را تا زمانی که در دوران بارداری هستید رعایت کنید تا بدنی سالم و متناسب داشته باشید که برنامه ورزشی صحیح شامل 30 دقیقه یا بیشتر ورزش های ملایم مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و تمرین با وزنه در بیشتر روزهای هفته است.
نکات طلایی برای بارداری سالم
ما در این مقاله برای آگاهی بیشتر شما عزیزان نکات طلایی برای بارداری سالم را جمع آوری کرده ایم که عبارتنداز:
مولتی ویتامین مصرف کنید: یک رژیم غذایی متعادل و غنی از ویتامین ها و مواد معدنی بهترین راه برای تامین تمام مواد مغذی سالم مورد نیاز بدن مادران باردار برای حمایت از کودک در حال رشد است که یک رژیم غذایی سالم به تنهایی ممکن است برای بارداری کافی نباشد و مولتی ویتامین نیز لازم است.
خواب کافی داشته باشید: تغییر سطح هورمون، انتظار برای تولد نوزاد و اضطراب می تواند خواب را در 9 ماهه بارداری مختل کند و بارداری به خصوص در سه ماهه آخر طاقت فرسا باشد که در این صورت به خواب کافی نیاز خواهید داشت و باید 7 تا 9 بخوابید که خستگی نشانه آن است که بدن شما به استراحت بیشتری نیاز دارد، پس تا حد امکان استراحت کنید.
سیگار را ترک کنید: نوزادانی که از مادرانی که در دوران بارداری سیگار میکشندمتولد می شوند، بیشتر از سایر کودکان دچار کمبود وزن شده و در معرض خطر بیشتری برای نقایص مادرزادی هستند و همچنین به دلیل وابستگی فیزیولوژیکی به نیکوتین، کودکانی که از زنان سیگاری متولد می شوند، بیشتر تمایل به مصرف سیگار در سنین پایین را دارند.
غذاهای دریایی بخورید: غذاهای دریایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند اسیدهای چرب، امگا 3، روی و آهن هستند که در این صورت مصرف غذاهای دریایی برای مادر و کودک در دوران بارداری مهم است، اما غذاهای دریایی نیم پز یا خام مشکلاتی ایجاد می کنند و همچنین ممکن است حاوی باکتری ها و ویروس های مضری باشند که با پختن کامل از بین می روند، بنابراین زنان باردار باید از ماهی خام و ماهی با محتوای جیوه بالا اجتناب کنند.
از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید: کلسیم برای نوزادان در حال رشد بسیار مهم است، اما مادران باید مراقب دریافت کلسیم خود از لبنیات باشند زیرا شیر خام برای بارداری توصیه نمی شود و بهتر است تا لبنیات برای از بین بردن باکتری های بیماری زا حرارت داده شوند تا باکتری هایی که مصرف آن ها منجر به بیماری و حتی سقط جنین می شود، از بین بروند.
در جکوزی یا سونا ننشینید: محیط هایی با دمای بالا مانند جکوزی، گرداب و سونا می توانند در دوران بارداری خطرناک باشند، زیرا تحقیقات نشان می دهد که استفاده از هر یک از این موارد در سه ماهه اول بارداری می تواند خطر سقط جنین را دو برابر کند.
نشانه های بارداری سالم
در این مقاله قصد داریم به تمام مواردی که نشان دهنده بارداری سالم در زنان است اشاره کنیم که عبارتند از:
وضعیت جفت: برای اینکه بتوان بارداری موفق و بدون دردسر را تشخیص داد باید به موقعیت جفت توجه ویژه ای داشت و به طور معمول جفت باید تا پایان بارداری در رحم باقی بماند، زیرا در صورت جدا شدن جفت، منجر به سقط جنین می شود.
افزایش وزن طبیعی مادر: اگر مادران در دوران بارداری در محدوده طبیعی خود وزن اضافه می کنند، می تواند نشانه بارداری سالم و بدون مشکل باشد و بهترین دکتر زنان در تهران توصیه می کند که مادرانی که قبل از بارداری اضافه وزن دارند باید وزن خود را کاهش دهند زیرا برای جنین خطرناک است.
حرکات جنین: حرکت جنین در داخل رحم معیاری برای دریافت اکسیژن است و مادران باردار بعد از 5 ماهگی این حرکات را احساس می کند که می تواند با مراجعه به پزشک از سلامت جنین و وضعیت آن در رحم آگاه شوند.
رشد طبیعی جنین: در دوران بارداری وزن مادر افزایش مییابد و اگر جنین رشد خوبی داشته باشد، پزشک هنگام وزنکردن مادر و سونوگرافی متوجه این موضوع میشود، اما اگر چنین علائمی وجود نداشته باشد، ممکن است در رشد جنین مشکل ایجاد شود.
انواع روش های زایمان
توصیه می شود انتخاب نوع زایمان را به پزشک متخصص خود بسپارید زیرا یک متخصص خوب و شایسته همیشه با توجه به شرایط جسمانی بهترین راه حل و روش را برای شما انتخاب می کند تا از عوارض و مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و زایمان موفقی داشته باشید. در این مقاله گزارشی از انواع روش های زایمان در سراسر جهان را تهیه کرده ایم که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
زایمان سزارین: زایمان سزارین از طریق برش های جراحی ایجاد شده در شکم و رحم است که در شروع عمل، بیهوشی انجام می شود و از یک دراپ استریل برای محافظت از محیط استریل محل برش استفاده می شود و سپس شکم مادر با ضد عفونی کننده تمیز می شود.
یک ماسک اکسیژن روی دهان و بینی مادران قرار داده می شود که برای افزایش اکسیژن رسانی به نوزاد است و در نهایت پزشک از طریق پوست و دیواره شکم شما برشی ایجاد می کند و نوزاد را از طریق برش ها خارج کرده و سپس بند ناف بریده می شود، جفت برداشته می شود و برش ها بسته می شوند.
زایمان طبیعی: زایمان طبیعی بهترین نوع زایمان در نظر گرفته میشود و تمام پزشکان در سراسر دنیا زایمان طبیعی را توصیه می کنند زیرا حداقل مداخلات پزشکی را شامل میشود و همچنین طبیعت به بهترین وجه میداند که در آن فرآیندهای بیولوژیکی درگیر هستند و مداخلات پزشکی فقط باید در مواقع ضروری در زایمان طبیعی استفاده شود.
زایمان در آب: زایمان در آب روشی است که زمان زایمان را کم کرده و مهم تر از همه درد زایمان را کاهش می دهد، در این روش مادر باردار را در استخری به عمق حدود 40 سانتی متر قرار می دهند و باید بدانید که زایمان در آب ابتدا در کشورهای اروپای شرقی شروع شد و به تدریج در کشورهای دیگر رایج شد که در این روش مادر هنگام زایمان با قرار دادن در وان آب کمتر احساس درد می کند و در صورتی که پزشک تشخیص دهد و همچنین جنین بزرگ نباشد، این روش زایمان مناسب است.
زایمان با تزریق دارو: یکی از روش هایی که به کاهش درد در هنگام زایمان کمک می کند، تزریق دارو است که در این روش زمانی که دهانه رحم 5 سانتی متر باز شده و همچنین قبل از اینکه فشاری برای بیرون آوردن نوزادی باشد، دارو تزریق می شود تا در حین انقباضات بدن کمی استراحت کند و درد کم تری را متحمل شود.
زایمان به روش برادلی: در این روش پدر آموزش های لازم را می بیند که ابتدا در دوران بارداری به همسر خود در مراقبت و تغذیه بارداری کمک می کند و سپس در زمان زایمان با همراهی همسرش در عمل جراحی به او کمک می کند تا بارداری را تسهیل کند که در این نوع زایمان هیچ برشی ایجاد نمی شود و زایمان به طور طبیعی انجام می شود و این نوع زایمان در خارج از کشور طرفداران خاص خود را دارد.
زایمان با گاز استنشاقی: برای کاهش درد زایمان از گازهای مخصوصی استفاده می شود که این گازها از اکسیژن و اکسید نیتروژن تشکیل شده اند و با افزایش درد زایمان، مادر با استنشاق این گاز درد کمتری را احساس می کند و از این روش در مادرانی که آلرژی دارویی دارند، ممنوع است.
کلام آخر
بارداری دوران بسیار مهمی برای خانم ها است و رعایت نکردن دستورالعمل های مربوط به آن می تواند عواقب جبران ناپذیری برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد و خانم ها در دوران بارداری باید از نظر جسمی و روحی به خوبی از خود و جنین مراقبت کنند که ما در این مقاله سعی کردیم تا تمام نکات طلایی برای بارداری سالم را برای شما عزیزان بیان کنیم تا این دوران را با آرامش و موفقیت سپری کنید.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با نکات طلایی برای بارداری سالم آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.