سلامتی و درمانی

چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟【سال1402】✅

ما در این مقاله در مورد این که چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. سلامت و زیبایی پوست صورت در گرو تلاش، نگهداری و مواظبت صحیح از پوست است. گاهی اوقات به خاطر عوامل ژنتیکی، بلوغ و مصرف غذاهای شیرین و… جوش‌هایی بر روی پوست صورت ظاهر می‌شود اما چگونه چوش‌های صورت را از بین ببریم؟ شما می‌توانید با انجام تغذیه صحیح و مراقبت‌های پوستی و استفاده از داروهای مناسب به درمان جوش‌های صورت خود کمک کنید.

جوش چیست؟

پوست دارای منافذی است که در زیر آن فولیکول‌های مو و غدد چربی قرار دارد. این غدد مایعی به نام سبوم ترشح می‌کند و جوش‌ها در اثر تجمع سلول‌های مرده پوست و باکتری‌ها و چربی‌ها در منافذ پوستی اطراف فولیکول‌های مو ایجاد می‌شوند، انسداد منافذ پوست، باعث ایجاد جوش‌های سرسیاه و سر سفید می‌شود جوش‌های سرسیاه در اثر بسته شدن قسمت بالای منافذ به وسیله چربی و سلول‌های مرده پوست ایجاد می‌شود و رنگ آن سیاه است و قسمت‌های اطراف منافذ معمولا باز می‌باشد.

ندول‌ها، توده‌های بزرگ زیر پوست و دردناک می‌باشند. این ندول‌ها بسیار عمیق بوده و با درمان‌های خانگی پاسخ نمی‌دهند و کیست‌ها، توده‌های دردناک پر از چرک هستند. هنگامی که دیواره‌های سلول‌های اطراف منافذ پوستی تخریب می‌شود، جوش‌های چرکی به وجود می‌آیند که به صورت برجستگی از پوست خارج می‌شوند این جوش‌ها به رنگ قرمز که سر آن‌ها زرد یا سفید است، مشاهده می‌شود هم‌چنین جوش‌های کیستی معمولا در عمق پوست و در نتیجه انسداد منافذ به وسیله چربی و ترشحات پوستی ایجاد می‌شود که به صورت قرمز و دردناک بوده و پوست اطراف آن متورم است.

جوش‌های قارچی یک نوع عفونت پوستی است که توسط قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این نوع عفونت به صورت قرمزی، ترشحات، خارش و تورم در ناحیه پوستی دیده می‌شود به طور کلی آکنه می‌تواند خفیف باشد و باعث ایجاد چند جوش شود و یا می‌تواند متوسط باشد و باعث ایجاد پاپول‌های التهابی(جوش‌های سر قرمز) شود و اگر آکنه شدید باشد باعث ایجاد ندول و کیست می‌شود که در واقع پاسخ سیستم ایمنی به التهاب‌ها و باکتری‌ها می‌باشد.

جوش چیست؟

عوامل موثر در ایجاد جوش

برای این که بدانیم چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ عوامل موثر در ایجاد جوش را بررسی می‌کنیم. وقتی مواد بیش از حد در داخل فولیکول‌های مو تخلیه می‌شوند باعث گرفتگی فولیکول‌ها و بسته شدن منافذ پوست شده و جوش را ایجاد می‌کند که شامل موارد زیر می‌شود:

سبوم: یک ماده روغنی که به عنوان یک سد محافظ برای پوست عمل می‌کند که ممکن است منافذ پوست را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود.

باکتری‌ها: تعداد کمی از باکتری‌ها به طور طبیعی روی پوست شما زندگی می‌کنند اما اگر تعداد آن‌ها بیش از حد باشد می‌تواند منافذ پوست را مسدود کند و آکنه را ایجاد نماید.

سلول‌های مرده پوست: سلول‌های پوست اغلب می‌ریزند و سلول‌های جدید جای آن‌ها را پر خواهند کرد. هنگامی که سلول‌های مرده در حال ریختن هستند ممکن است در فولیکول‌های مو گیر کنند و منافذ پوست را ببندند و در این حالت جوش ایجاد می‌شود که ممکن است ملتهب شده و احساس درد و تورم ایجاد کند و در اثر التهاب پوست در اطراف جوش ،نقاط قرمزی تشکیل می‌شود.

مصرف برخی از غذاها: مصرف بعضی از غذاها مانند محصولات لبنی، رژیم غذایی سرشار از قند و غذاهای شور، مصرف چربی‌های اشباع شده و… باعث ایجاد جوش می‌شود هم‌چنین برای جلوگیری از ایجاد جوش از مصرف نان تست، نوشابه های گازدار قندی، فست فود و غذاهای کنسروی خودداری کنید و به جای آن از میوه و سبزیجات تازه، حبوبات، آجیل و غلات کامل استفاده کنید.

استفاده از محصولات مراقبتی پوست: استفاده از لوسیون‌ها و کرم‌های حاوی روغن یا چربی یا کار در محلی که به طور معمول با محصولات پر از چربی در تماس است مانند کار در رستوران و استفاده از روغن سرخ کردنی باعث ایجاد آکنه و جوش می‌شود.

هورمون‌ها: هورمون‌های آندروژن (تستوسترون) معمولا در سال‌های نوجوانی و جوانی بیشتر است و باعث ایجاد آکنه یا جوش می‌شود در دوره قاعدگی در نتیجه افزایش فعالیت هورمون‌ها و تجمع باکتری‌ها روی سطح پوست و تجمع چربی‌ها در منافذ پوست آکنه ایجاد می‌شود.

عوارض جانبی دارو: داروهای استروئیدی باعث ایجاد جوش‌های قارچی، کیستی و ترشح بیش از حد چربی پوست می‌شود هم‌چنین جوش یکی از عوارض داروهای ضد ویروس است. مصرف آنتی بیوتیک‌ها در بعضی از افراد نیز باعث تغییر در ترشحات پوستی شده و جوش را ایجاد می‌کند.

چگونه جوش‌های صورت خود را از بین ببریم؟

داروهای درمان جوش: آنتی بیوتیک‌های خوراکی که به صورت قرص هستند آکنه‌های ناشی از باکتری‌ها را درمان می‌کنند مانند تتراساکلین، مینوسیکلین و داکسی سایکلین که برای آکنه‌های متوسط و شدید مناسب است بعضی از آنتی بیوتیک‌ها موضعی هستند مانند: کلیندامایسین و اریترومایسین که باکتری‌های سطحی را که موجب آکنه می‌شوند را درمان می‎‌کنند بنابراین یکی از راه‌ها برای این که چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ استفاده از آنتی بیوتیک‌ها است هم‌چنین رتینوئیدها که از مشتقات ویتامین A هستند برای از بین بردن جوش‌های سر سیاه و سر سفید کاربرد دارند.

دموکرافت: در این روش درمان جوش با استفاده از امواج یونی با طول موج خاص، جوش‌ها را برای همیشه از بین می‎‌برند و به کمک مولدهایی، پالس‌های مثبت و منفی را به لایه‌های زیرین پوست می‌فرستند و در اثر حرکت رفت و برگشتی این امواج، منافذ پوستی مسدود که عامل جوش هستند، باز می‌شود و دیگر بستری برای جوش وجود نخواهد داشت.

میکرونیدلینگ: یک درمان زیبایی است که توسط بهترین دکتر پوست در تهران انجام می‌شود که با خراش دادن پوست با سوزن‌های ریز و استریل باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین در لایه درم شده و به کاهش علائم اسکار آکنه کمک می‌کند

IPL یا نور پالسی شدید: در این روش از انرژی نورانی برای هدف قرار دادن و حذف سلول‌های پوستی دارای آکنه و برای کاهش تولید بیش از حد چربی از غدد چربی استفاده می‌شود. پزشک با یک دستگاه، چندین طول موج نور را به داخل پوست ارسال می‌کند نور به طور انتخابی سلول‌های آسیب دیده پوست را هدف قرار می‌دهد که باعث کاهش رگ‌های خونی و قرمزی کمتر و تحریک کمتر غدد چربی می‌شود و به علت ایجاد گرما باعث تحریک کلاژن‌سازی شده و منجر به بهبودی جای زخم می‌شود.

میکرودرم آبریژن: یک روش درمانی غیر تهاجمی است که بهترین کلینیک زیبایی در تهران به کمک یک دستگاه به آرامی لایه بالایی پوست را لایه برداری کرده و پس از آن از یک مرطوب کننده استفاده می‌کند که بعد از یک دوره درمان، پوست روشن‌تر و صاف‌تر می‌شود و برای رفع جوش‌های سر سیاه و سر سفید کاربرد دارد.

چگونه جوش‌های صورت خود را از بین ببریم؟

درمان‌های خانگی برای از بین بردن جوش

قرار دادن یخ: یکی از راه‌ها برای این که چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ استفاده از مقداری یخ می‌باشد که آن را را در یک پارچه پیچیده و هر بار 3 تا 4 دقیقه روی جوش قرار می‌دهیم و بهتر است این کار را چند بار در روز برای تسکین پوست و کاهش درد تکرار کنید.

ماسک عسل و دارچین: یک قاشق غذا خوری عسل را با یک قاشق چای خوری دارچین مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید بعد از پاکسازی پوست، ماسک را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی صورت قرار دهید و سپس ماسک را شسته و صورت را خشک کنید. ترکیب عسل و عصاره پوست دارچین، اثرات ضد باکتریایی دارد و هم‌چنین عسل به تنهایی می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند یا آن‌ها را از بین ببرد.

خمیر آسپرین: آسپرین حاوی اسید سالیسیلیک است که در از بین بردن چربی اضافه و پوست مرده بسیار موثر می‌باشد و برای این که بدانید چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ یک یا دو قرص آسپرین را له کرده و با چند قطره آب مخلوط کنید و به شکل خمیری در آورید و مستقیما روی جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. این کار باعث کاهش تورم، قرمزی و درد جوش می‌شود.

روغن درخت چای: روغن درخت چای برای درمان آکنه استفاده می‌شود جایگزینی موثر برای آنتی بیوتیک‌های موضعی و خوراکی است. روغن درخت چای بسیار قوی است بنابراین قبل از استفاده از آن روی پوست آن را رقیق کنید و به نسبت1 به 9 با آب مخلوط کنید سپس پنبه را به روغن آغشته کرده 2 تا 3 دقیقه روی پوست ماساژ داده تا کاملا جذب شود و سپس آن را بشویید و به پوستتان مرطوب کننده بزنید.

آلوئه‌ورا: گیاهی استوایی است که برگ‌های آن ژل شفافی تولید می‌کند که آن را به لوسیون‌ها، کرم‌ها، پمادها و صابون‌ها اضافه می‌کنند. آلوئه‌ورا حاوی اسید سالیسیلیک و گوگرد است که در درمان آکنه کاربرد دارد و هنگامی که با روغن درخت چای ترکیب شود آکنه را بهبود می‌بخشد. برگ الوئه‌ورا را برش بزنید و ژل آن را خارج کرده و مستقیما روی پوست تمیز به عنوان مرطوب‌کننده بمالید و تا 2 بار در روز می‌توانید آن را تکرار کنید.

کلام آخر

برای این که بدانیم چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ باید مراقبت از پوست، تغذیه سالم و استفاده از کرم‌ها و پمادهای مناسب را به طور روزانه انجام دهیم و اگر در مورد درمان جوش و کاهش جای جوش جدی هستید فقط متخصص پوست می‌تواند در این راه شما را یاری کند. او با بررسی وضعیت پوست شما، درمان موثری را که شامل درمان دارویی، استفاده از میکرونیدلینگ و… است برایتان تجویز می‌کند تا شما نتیجه مناسب را از درمان پوست خود دریافت کنید.

از شما عزیزان بسیار قدردانیم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. ما در این مقاله راهکار‌هایی برای این که چگونه جوش‌های صورت را از بین ببریم؟ را به شما معرفی کردیم. امیدواریم مطالب ذکر شده اطلاعات مفیدی را در مورد درمان جوش صورت به شما داده باشد در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهادی، می‌توانید از طریق سایت تاپتنا با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا