خانه و سبک زندگی

بهترین گیاهان آپارتمانی【سال1402】❤️ + لیست 10 تایی

در این مقاله قصد داریم 10 تا از بهترین گیاهان آپارتمانی که می توانید در منزلتان نگه داری کنید و بدین وسیله به خانه خود روح ببخشید، را به شما معرفی کنیم.

علاقه انسان به گیاه و طبیعت سابقه تاریخی دارد و امروزه که اکثر خانه ها به فرم آپارتمانی در آمده، این مجاورت کمتر شده است اما با این وجود، گیاهان مناسب خانه های آپارتمانی توانسته اند این کمبود و محدودیت را جبران کنند. گیاه آپارتمانی گیاهی است که در جاهای دربسته مثل خانه‌ها و اداره‌ها رشد می‌کند.

راهنمای خرید گیاهان آپارتمانی

راهنمای خرید گیاهان آپارتمانی

هنگام خرید و پرورش گیاهان آپارتمانی باید به مواردی دقت داشته باشید و با توجه به آنها اقدام به خرید گیاه مناسب منزل خود بکنید. مواردی که نقش مهمی در انتخاب گیاه آپارتمانی مناسب خانه تان ایفا می کند در ادامه می خوانید:

  • نور منزلتان باید مناسب نگه داری گیاه باشد.

بعضی از گیاهان آپارتمانی در محیط روشن و پرنور رشد می‌کنند و برخی دیگر در سایه هم دوام می‌آورند. بسته به اینکه گیاه را می خواهید در کجای منزلتان قرار دهید و نور آن محدوده چقدر است باید اقدام به خرید گیاه کنید. اگر نور مکان مورد نظرتان متوسط یا زیاد است، باید گیاهی را انتخاب کنید که نور زیادی احتیاج داشته باشد و اگر محدوده مورد نظرتان سایه است یا نور کمی دارد باید گیاهی مقاوم به کم نوری تهیه کنید.

  • دمای منزلتان متناسب با دمای نگه داری گیاه باشد.

بیشتر گیاهان نسبت به تغییرات آب و هوایی پیرامون خود، واکنش نشان می دهند. بنابراین باید دمای منزلتان مناسب گیاه باشد تا گیاه سالم بماند. هرچند می توانید گیاه مقاوم به سرما و گرما تهیه کنید.

  • باید وقت مورد نیاز برای نگه داری از گیاه را داشته باشید.

بعضی از گیاهان وقت و توجه زیادی را به خود می طلبند و اگر شاغل هستید و سرتان شلوغ است و نمی توانید وقت زیادی روی نگه داری از گیاهان آپارتمان خود بپردازید یا زیاد به سفر می روید بهتر است گیاهی انتخاب کنید که نگه داری آن آسان باشد و توجه کمتری از شما طلب کند. مهم ترین مشکل برای نگهداری گیاهان، زمانی که از شما دورند، آبیاری آن هاست. چرا که آبیاری به عاملی انسانی احتیاج دارد.

بنابراین در صورت نبودتان، آبیاری گلدان شما قطع خواهد شد. اگر سرتان شلوغ است بهتر است گلدانی را انتخاب نمایید که نسبت به کم آبی مقاوم باشد.

بهترین گیاهان آپارتمانی

حال که با مزایای استفاده از گیاهان آپارتمانی و نکاتی که باید هنگام انتخاب گیاه مناسب بررسی کنیم آشنا شدیم، شما را با 10 تا از بهترین گیاهان آپارتمانی مناسب با انواع شرایط آشنا می کنیم و خصوصیات و ویژگی های هرکدام را مورد بررسی قرار می دهیم.

پتوس(pothos)

پتوس(pothos)

پتوس گیاهی برگ زینتی و آپارتمانی، از خانواده شیپوریان است و از بهترین گیاهان آپارتمانی محسوب می شود.این گیاه بالا رونده و دارای گونه های مختلف می باشد. این گیاه بر اساس نوع برگ هایش به دو دسته پتوس برگ معمولی و پتوس برگ ابلق تقسیم می شود.

نگه داری این گیاه بسیار آسان است اما دقت کنید که از دسترس حیوانات خانگی و کودکان دور باشد زیرا این گیاه سمی است و خوردن آن سبب مسموم شدن می شود.

  • نیاز به نور: این گیاه نور خیلی کمی نیاز دارد، هرچند نوع ابلق این گیاه در شرایط پرنورتر رشد بهتری خواهد داشت.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: پتوس از سرما متنفر است و باید در دمای بالای 10 درجه سانتی گراد نگهداری شود، این گیاه عاشق دمای محیط بین 18 تا 24 درجه سانتی گراد است و هوای مرطوب را دوست دارد با این حال به دلیل طبع سازگارش می تواند در آب و هوای کمتر مرطوب نیز به رشد خود ادامه دهد.
  • آبیاری و غبار پاشی: پتوس در فصل تابستان دوبار در هفته و در فصل زمستان یک بار در هفته به آبدهی نیاز دارد. غبار پاشی های فراوان و رطوبت محیطی بالا، برگهای پتوس بسیار پهن و درشت خواهند شد.
  • خاک مناسب: پتوس به خاکی سبک نیاز دارد که این خاک ترکیب شده از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه به نسبت های مساوی است. البته برای تقویت خاک می توانید در تابستان ماهی یکبار و در زمستان سه یا چهار بار کود مایع به خاک گلدانتان بدهید.
  • کود مورد نیاز: پتوس نیاز چندانی به کود ندارد اما از آن جا که در اکثر خاک گلدان ها هیچ ماده مغذی وجود ندارد می توانید هر ماه یا هر دو ماه یک بار از هر نوع کود گیاهان آپارتمانی متعادل که در دسترس دارید استفاده کنید.

سانسوریا(sansevieria)

سانسوریا(sansevieria)

سانسوریا از خانواده ساکولنت‌ها و جز گیاهان آپارتمانی معروف و درعین حال پرطرفدار است، محبوب از این جهت که در عین زیبایی و تنوع گونه‌ها، نگهداری آسان داشتی و جز گیاهان سرسخت و مقاوم است. در نتیجه اگر به‌تازگی قصد شروع پرورش گیاهان آپارتمانی را دارید، مسلما سانسوریا به‌خاطر نگهداری آسانی که دارد انتخابی مناسب برای شماست.

  • نیاز به نور: نور ایده‌آل برای این گیاه نور غیرمستقیم و نسبتا زیاد است. در نتیجه بهتر است آن را در نزدیکی پنجره جنوبی که بیشتر از سایر قسمت‌های خانه نورگیر است قرار دهید.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: سانسوریا هم به دما و هم به رطوبت مقاوم است و رطوبت کم یا زیاد و همچنین دمای کم یا زیاد تاثیر چندانی در رشد آن ندارد اما بهتر است دمای محیط متعادل و رطوبت متوسط باشد.
  • آبیاری و غبار پاشی: سانسوریا به آب خیلی کمی برای رشد نیاز دارد و بهتر است هر دو هفته یک بار خاک آن را چک کنید و فقط اگر خیلی خشک بود به آن آب بدهید.
  • خاک مناسب: سانسوریا خاکی سنگین مثل خاکی ترکیبی از شن، ماسه، رس و مواد آلی را می‌پسندد. بهترین محدوده Ph خاک برای رشد سانسوریا، بین 4.5 تا 7.5 است.
  • کود مورد نیاز: بهتر است از کودهای رقیق شده برای تقویت گیاه استفاده کنید. کودهایی با نسبت 10-10-10 کودهای مناسبی برای این منظور هستند.

برگ انجیری(Swiss Cheese Plant)

برگ انجیری(Swiss Cheese Plant)

برگ انجیری گیاهی با برگهای پهن و طراحی شده است که برگهای این گیاه با بریدگی های منظم رشد کرده و در انواع گونه های مختلف آن این شکاف ها طرحهای متفاوتی به خود می‌گیرند . دقت کنید که برگ های این گیاه نیز سمی هستند و این گیاه را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور کنید.

  • نیاز به نور: برگ انجیری دوست دارد در نیم سایه باشد. بهتر است آن را همواره تحت تابش غیرمستقیم خورشید قرار دهید ولی نور خیلی کم هم برای آن خوب نیست.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: این گیاه تقریبا در هر محیطی می‌تواند رشد مناسب داشته باشد اما محیط گرم و مرطوب برای این گیاه زیبا کاملا ایده آل است و در چنین شرایطی به سرعت رشد می کند. و دمای 13 درجه برای این گیاه ایده آل است. برای نگه داری بهتر می‌توانید هفته‌ای یکبار را مرطوب کنید.
  • آبیاری و غبار پاشی: هرچه دمای محیط بیشتر باشد، نیاز برگ انجیری به آب و رطوبت بیشتر می‌شود. بهتر است بعد از خشک شدن خاک آن را آبیاری کنید تا خیس و غرقاب نشود. هر زمان که نیمه بالایی خاک خشک شد، آن را به خوبی آبیاری کنید.
  • خاک مناسب: برگ انجیری خاک سبک را دوست دارد. شما می توانید از خاک های آماده ، خاک کمپوست یا ترکیبی از خاک برگ  و خاک یاغچه برای گلدان این گیاه استفاده کنید.
  • کود مورد نیاز: برای داشتن بهترین نتیجه ، در طول بهار و تابستان ماهی یکبار به گیاه خود کود بدهید. مقدار کمی کود مایع کافی است.

برگ قاشقی(Peperomia)

برگ قاشقی(Peperomia)

پیرومیا از خانواده پی پراسه و زادگاه آن برزیل و جنگل آمازون بوده، دارای برگ های قلبی شکل، گوشتی و ابلق به رنگ های سفید کرمی و سبز می باشد، زادگاه این گیاه جنگل های نسبتا تاریک بوده و به همین سبب سایه آپارتمان را به خوبی تحمل می کند.

  • نیاز به نور: برگ قاشقی جز گل های مقاوم به نور کم است و توان تحمل محیط های کم نور آپارتمان را داراد و از گیاهان مقاوم در سایه و نور کم به حساب می آید.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: این مورد برای گونه های مختلف این گیاه تفاوت می کند بهتر است به برگ گیاه نگاه کنید هرچقدر پهن تر باشد رطوبت هوای کمتری نیاز دارد.
  • آبیاری و غبار پاشی: اجازه بدهید تا بین دو آبیاری سطح خاک خشک شود.با کاهش دمای محیط آبیاری را هم کاهش بدهید.
  • خاک مناسب: خاک مناسب برای نگهداری گل قاشقی باید سبک با زهکش خوب باشد.
  • کود مورد نیاز: در طول فصل رشد یعنی بهار و تابستان، ماهی یک بار به آن کود بدهید و گلدانش را با خاکی پر کنید که زهکشی کامل داشته باشد یعنی آب اضافی را در خودش نگه ندارد.

برگ عبایی(Cast iron plant)

برگ عبایی(Cast iron plant)

برگ عبایی الگوی مقاومت گیاهان است. آن تقریبا از بین نرفتنی است و می‌تواند بی توجهی و عدم رسیدگی را تا مدتها تحمل کند.گیاه برگ عبایی ریزوم دار، بدون ساقه هوایی،دارای برگهای سبز تیره، براق و پهن با دمبرگ بلند می باشد که بطور مستقیم از سطح خاک بیرون می آید.

  • نیاز به نور: بهترین نور برای گیاه برگ عبایی یک نور ملایم، فیلتر شده و غیر مستقیم است.برگ عبایی در اثر تابش مستقیم نور خورشید از بین می‌رود و تابش مستقیم نور خورشید هم باعث زرد و قهوه‌ای شدن و در نهایت ریختن برگ‌های آن می‌شود.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: یک برگ عبایی سالم می‌تواند در دمای بین 7 الی 30 درجه سانتی‌گراد زندگی کند. این گیاه نسبت به مه پاش ، به ویژه در تابستان ، واکنش خوبی نشان می دهد.
  • آبیاری و غبار پاشی: این گیاه به ۲ تا ۳ بار آبیاری در هفته در فصل تابستان نیاز دارد،همچنین به ۲ هفته یکبار آبیاری در فصل زمستان نیز نیاز دارد.
  • خاک مناسب: برگ عبایی که در گلدان کاشته شده است، به خاک مخصوص گلدان با پایه کمپوست و با PH بین 5.5 تا 6.5 نیاز دارد. اما اگر در باغچه کاشته شده باشد، می‌تواند در شن و خاک رس به خوبی رشد کند.
  • کود مورد نیاز: برای تقویت گیاه ، با کودهای شیمیایی محلول در آب ، گیاهتان را ۱بار در هفته محلول پاشی نمایید.

گندمی(spider plant)

گندمی(spider plant)

گندمی از مقاوم‌ترین و ارزانترین گیاهان آپارتمانی است. این گیاه تصفیه کننده، بسیاری از عناصر ناهنجار محیط مانند زایلن، فرمالدئید، بنزن و مونوکسید کربن را برطرف می‌کند. گیاه گندمی علاوه بر این که گیاه گلخانه‌ای محسوب می‌شود، با محیط‌های باز یا حتی فضای سبز شهری نیز سازگار است.

  • نیاز به نور: گندمی می‌تواند نواسات نور را تحمل کند، اما در کل گندمی نور غیرمستقیم و درخشان خورشید را برای باطراوت بودن ترجیح می‌دهد.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: گندمی در روز دمای بین 15 الی 25 درجه سانتی‌ گراد را ترجیح می‌دهد. گندمی در صورت قرار گرفتن در محیطی با رطوبت پایین عملکرد خوبی از خود نشان نخواهد داد. گاهی مقدار کمی رطوبت بیشتر کافی است تا گندمی به زندگی طبیعی خود باز گردد.
  •  آبیاری و غبار پاشی: گیاه را به قدر کافی آبیاری کنید، اما مواظب باشید غرقاب نشود. خیس شدن بیش از حد خاک سبب پوسیدگی ریشه خواهد شد.بین هر بار آبیاری گندمی اجازه دهید خاک به خوبی خشک شود.
  • خاک مناسب: مخلوطی از خاک باغچه و ماسه، خاک مناسب رشد این گیاه می باشد.
  • کود مورد نیاز: در بهار و تابستان، هر ماه بیش از دو بار به گیاه کود مناسب بدهید.

آگلونما(chinese evergreen)

آگلونما(chinese evergreen)

آگلونما (گیاه همیشه سبز چینی نیز نامیده می شود) که یک گیاه بسیار تزئینی با چندین گونه جالب است. این گیاه یکی از پرطرفدارترین گیاه های خانگی است ، از سبز تیره به نقره ای تغییر رنگ دارد و بعضی از آن ها با جزئیات قرمز، رنگ به دکور خانه شما می افزاید.

  • نیاز به نور: رنگ سبز تیره آگلونما می تواند در نزدیکی سایه نیز رشد کند و در حالی که گونه های متنوع تر نیاز به نور بیشتر تر دارند.
  • دما و رطوبت مورد نیاز: بهترین درجه ی حرارت در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد که قدرت تحمل ۱۰ درجه را نیز دارد و در تابستان درجه حرارت مطلوب ۲۴ درجه است.
  • آبیاری و غبار پاشی: در تابستان به طور کامل به آن آب بدهید و گیاه را اغلب برای افزایش رطوبت اسپری کنید و در طول زمستان، آبیاری را کاهش دهید، اما اجازه ندهید که گیاه کاملا خشک شود.
  • خاک مناسب: خاک برگ بهترین محیط رشد برای آن است.

دراسنا(Dracaena)

دراسنا(Dracaena)

دراسنا به گیاه اژدها نیز معروف است و یک گیاه با برگ های سفت و جذاب می باشد که رنگ سبز بسیار زیبایی دارد و لبه های آن قرمز است . ساقه های این گیاه نسبتا باریک و لاغر محسوب می شوند و طوسی رنگ هستند و برگ های آن نیز بسیار براق است.

  • نیاز به نور: بعضی از انواع دراسنا مثل دراسنا بلالی در نور کم نیز رشد بسیار خوبی دارند، اما سایر گیاهان خانواده دراسنا، نور زیاد، فیلتر شده و غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهند .
  • دما و رطوبت مورد نیاز: دمای محیط نگهداری از گیاه دراسنا باید بین 15 تا 24 درجه باشد. اگر در محیطی با تابستان‌های خشک زندگی می‌کنید، سعی کنید با استفاده از دستگاه‌های مرطوب‌کننده هوا یا اسپری کردن آب در اطراف گیاه، رطوبت محیط را افزایش دهید.
  • آبیاری و غبار پاشی: بیش از حد نباید به این گیاه آب بدهید و باید مطمئن شوید که آب آن کاملاً به سمت پایین کشیده شود . تا جایی صبر کنید که سطح روی خاک خشک شود و سپس به آن آب بدهید.
  • خاک مناسب: دراسنا در خاکی غنی با مقادیر بالای الیاف طبیعی و زهکشی عالی رشد می‌کند.
  • کود مورد نیاز: الزامی برای کود دادن به گیاه دراسنا در طول نگهداری از آن وجود ندارد اما بهتر است سالی یک یا دو بار کود مناسب دریافت کند.

لیندا(Ponytail Palm Tree)

لیندا(Ponytail Palm Tree)

گیاه لیندا یا نخل دم اسبی به دلیل فرم ظاهری برگها و ساقه ( غده ) آن است که در زبان انگلیسی به پافیلی معروف است . برگ های لیندا برای جلوگیری از هدر رفتن آب سطح مقطع باریکی دارند و به دلیل کمبود آب در محل زندگیش ، ساقه ی ضخیم آن آب را در خود ذخیره می کند و همین امر نیاز آبی لیندا را کم می کند .

  • نیاز به نور: برای نگهداری لیندا در آپارتمان باید مکانی را در نظر گرفت که نور مستقیم خورشید به جز ماه های تیر و مرداد روزانه چهار ساعت یا بیشتر در آنجا بتابد.
  • آبیاری و غبار پاشی: حداقل چند بار در ماه ( در تابستان یکبار در هفته) گیاه باید آبیاری شود. در طول سال به هفته ای یکبار غبارپاشی نیاز دارد.
  • خاک مناسب: گیاه لیندا خاک لیمونی را دوست دارد.
  • کود مورد نیاز: کوددهی سبک و کم در فصل بهار و زمستان برای یکبار در هفته نیاز لیندا می باشد.

شفلرا(umberella tree)

شفلرا(umberella tree)

شاخه ها و ساقه های به سمت بالای این گیاه باعث افزایش زیبایی هایش می شوند و به رنگ سبز تیره هستند . انواع مختلفی از این گیاه وجود دارد که بعضی از آن ها با برگ هایی با تناژ زرد دیده می شوند .

  • نیاز به نور: شفلرا نور درخشان اما غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهد.
    دما و رطوبت مورد نیاز: شفلرا گیاهی گرمسیری است، در نتیجه به رطوبت و دمای بالای هوا علاقه دارد. این گیاه در دمای زیر 15 درجه سانتی‌گراد اذیت خواهد شد.
    آبیاری و غبار پاشی: در طول فصول رشد، گیاه را هر هفته آبیاری کرده و با اسپری برگ‌ها را مرطوب کنید.
    خاک مناسب: پیشنهاد ما به شما، استفاده از خاک مخصوص گلدان است.
    کود مورد نیاز: در طول فصول رشد، هفته‌ای دو بار به گیاه کود مایع دهید.

مزایای استفاده از گیاهان آپارتمانی در دکوراسیون

گیاهان آپارتمانی یکی از عناصر مهم در دکوراسیون داخلی خانه ها هستند و در ادامه می خواهیم به نقش آنها در منزل و مزایای استفاده از آنها بپردازیم.

  • اضافه کردن نقطه کانونی

گیاهان آپارتمانی توجه افراد را جلب می کنند و باعث می شوند نقص های منزلتان کمتر به چشم بیاید. برای این کار استفاده از گیاهان بزرگی مانند نخل، فیکوس و نخل دراسنا این قابلیت را دارند و برای این کار مورد توجه بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی می باشند.

  • افزایش عمق محیط

فضاهای بزرگ مانند لابی های ساختمان ها احساس ناراحتی به بیننده می دهند و استفاده از گیاهان در منزل و محیط های بزرگ این احساس را از بین می برد و باعث می شود که فضایی خصوصی را از یک محیط بزرگتر جدا کنند.

  • کاهش ارتفاع بصری سقف

قرار گرفتن در محیط هایی با سقف های بلند، باعث می شود که بیننده احساس کوتاهی قد و آسیب پذیری بکند،  از اینرو استفاده از گل و گیاه در دکور منزل با سقف های بلندتر از حالت معمول، می‌تواند خطای دید ایجاد کرده و باعث دلپذیر تر شدن فضا بشود.

  • روح بخشی به دکوراسیون

گیاهان آپارتمانی که از سبز تیره به سبز لیمویی تنوع رنگ دارند، به محیط رنگ می بخشد. استفاده از گل و گیاه در دکوراسیون خانه، مثل اضافه کردن ادویه به غذا، می تواند تغییری استثنایی ایجاد کند. این تنوع زیبا و قابل توجه می تواند زیبایی و رنگ های بیشتری را به دکوراسیون داخلی شما اضافه کند.

به علاوه فرم برگ های گیاهان تاثیر متفاوتی در دکوراسیون داخلی دارد. برای برگ های گرد و آویزان نسبت به برگ های تیز و ایستاده تر حس آرامش بیشتری ایجاد می کنند. توجه به این مورد برای ایجاد حس مورد نظر در فضای مدنظر شما، تاثیر مثبتی دارد.

قرار دادن چند گیاه در کنار یکدیگر با ترکیب مناسب، تصویری زیبا و موثر در گوشه‌ای از منزل تان خلق خواهد کرد.

  • قاب کردن منظره دلخواه

از گیاهان می توان برای قاب کردن یک منظره استفاده کرد،  در این حالت، حواس بیننده ناخودآگاه پرت می شود و استفاده از گل و گیاه در دکوراسیون برای تاکید بر یک نقطه است. برای مثال قرار دادن دو نخل مشابه در دو طرف باجه اطلاعات یک اداره، باعث جلب توجه ارباب رجوع را برای مراجعه به آن می شود.

در دکوراسیون خانه نیز در دو طرف در ورودی، آسانسور، پله ها و یا حتی جلب برای توجه بیننده به یک اثر هنری می توان از گیاهان آپارتمانی استفاده کرد.

  • پاکیزه کردن هوای منزل

با زندگی های شهری و مدرن و آلودگی هوا به خصوص در کلان شهر ها، کنترل آب و هوا و آلودگی بسیار دشوار شده و به طور حتم مضراتی برای سلامتی دارد. بنابراین استفاده از گیاهان در دکوراسیون منزل موجب کاهش گاز های مضر می شود و در پاکسازی هوا بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

گیاهان ترکیبات شیمیایی مانند فرمالدهید و بنزن را از هوا جذب کرده و آن ها را تبدیل به ترکیباتی مفید برای خود می‌کنند.بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط ناسا، شما می توانید ۸۷ درصد از سموم موجود در هوا را با استفاده از گیاهان در فضای داخلی خانه از بین ببرید. در حقیقت این گاز ها توسط گیاهان جذب می شوند و این آلاینده ها را به خاک می رسانند.

گیاهان آپارتمانی رطوبت مناسب فضای منزل را تامین و همچنین دمای هوا را معتدل کرده و محیطی آرام و سالم به ارمغان می آورند.

  • کاهش آلودگی صوتی

عناصر طبیعی یکی از عوامل جذب آلودگی صوتی و صدای مضر محیط هستند، بنابراین استفاده از گل و گیاه در دکوراسیون خانه می تواند  بدون آنکه به چیدمان محیط لطمه بزند، تا حد خوبی این صدا‌ها را به خود جذب کند. صدا‌ها در محیط، با برخورد به دیوارها، کف، پنجره ها و حتی مبلمان منعکس می شوند که این موضوع باعث تشدید صدا شده و در فضا همهمه ایجاد می کند.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که استفاده از گیاهان تاثیر زیادی در جذب صدا‌های فرکانس بالا دارند. بنابراین محیط داخلی منزل آرامتر و آرامش بخش خواهد شد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم  بهترین گیاهان آپارتمانی را به شما معرفی کنیم. ممنون از اینکه با سایت تاپتنا همراه بودید. در صورت وجود هر گونه نقد یا نظر آن را برای ما بنویسید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا