سرگرمی و ورزش

بهترین جاذبه های گردشگری استانبول 【سال1402】✅ + لیست 10 تایی

اگر قصد سفر به کشور ترکیه را دارید و می خواهید از شهر زیبای استانبول دیدن کنید، با ما همراه باشید تا در این مقاله بهترین جاذبه های گردشگری استانبول را به شما معرفی کنیم.

معرفی شهر استانبول
استانبول شهری با تاریخ 2500 ساله است که در جهان باستان با نام قسطنطنیه شناخته می شد.

جالب است بدانید که استانبول از لحاظ جغرافیایی به گونه ای است که بخشی از آن در قاره آسیا و بخش دیگرش در اروپا قرار دارد و این دو بخش توسط پلی به نام بسفر به همدیگر متصل می شود. استانبول پرجمعیت ترین شهر ترکیه و جمعیتی برابر با 15 ملیون در این هر زندگی می کنند. دین اغلب مردم اسلام است در نتیجه همه این موارد استانبول مقصدی دلپذیر برای مسافران ایرانی است.

شهری با تلفیق عنصر های مذهبی، سنتی و ظاهر به روز و شکیل.

جغرافیا

تنها شهر دنیا که در دو قاره تقسیم بندی شده، شهر استانبول است. ویژگی که وجه تمایز جغرافیای استانبول با سایر شهر های دنیا است.استانبول دارای دو شبه جزیره است. شبه جزیره ی تراکیه بخشی از استانبول است که در قاره آسیا قرار دارد؛ شبه جزیره آناتولی نیز بخش دیگری از این شهر است که جزء قاره اروپا محسوب می شود. این دو بخش شهر توسط تنگه بسفر از هم جدا شده است، که این تنگه دریای سیاه را به دریای مرمره و مدیترانه متصل می نماید.

بهترین جاذبه های گردشگری استانبول

دانستنی های مفید استانبول

  • سفر به کشور ترکیه نیازی به ویزا ندارد.
  • زبان رسمی ترکیه ترکی است.
  • پول رایج کشور ترکیه، لیر ترکی است.
  • ترکیه کشوری سکولار است و در آن دین رسمی وجود ندارد اما حدود 90 درصد مردم مسلمانند.

اطلاعات ضروری استانبول

هنگامی که به کشور دیگری سفر می کنید ، دانستن شماره های ضروری بسیار کار آمد است.

  • پیش شماره ترکیه: 90+
  • پیش شماره استانبول: 212 و 216
  • پلیس: 155
  • آمبولانس: 112
  • آتش نشانی: 110
  • امنیت ساحل: 158

چرا بریم استانبول؟

  • دردسر گرفتن ویزا ندارد.
  • تلفیقی از فرهنگ های مختلف در آنجا قابل مشاهده است.
  • بیشترین حجم پروازهای سیستمی و پروازهای چارتری به شهر استانبول انجام می شود.
  • فراوانی مکان های تفریحی، تاریخی و بازرگانی
  • سهولت و ارزانی دسترسی به وسائل حمل و نقل عمومی
  • تنوع در خورد و خوراک و رستوران ها
  • مناسب برای خرید

بهترین زمان برای سفر به استانبول

بهار استانبول : استانبول در این زمان روزها گرمی را دارد و شب‌ ها دارای هوای خنک و ملایم است و گاه گاهی باران  بهاری نیز شروع به باریدن می کند پس شما در این فصل ، این شهر را رنگین تر و زنده تر از هر زمان دیگری می بینید و میانگین دمای آن در این فصل بین  ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است .

تابستان استانبول : روزهای تابستانی استانبول گرم و مرطوب است، گرچه اغلب ساکنین شهر برای فرار از دست گرما به جزایر نزدیک و سواحل استانبول هجوم می آورند با این حال بیش ‌تر مردم تابستان را برای مسافرت به استانبول انتخاب می کنند ، از اینرو در اغلب مکان‌ ها و جاذبه های تفریحی و دیدنی با حجم زیاد بالایی از گردشگران و صف‌ های طولانی آن ها رو به رو خواهید شد و نیز میانگین دمای تابستان در استانبول بین  ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و بهترین مزیت مسافرت به استانبول در تابستان، وضعیت مطلوب کشتی های کروز بسفر و گردش با آن ها است .

پاییز استانبول : دمای هوا در فصل طلایی برگ ‌ریز استانبول بسیار  جذاب می باشد ، یعنی در حدود ۲۳ درجه اما باید آماده غافلگیری‌ های گاه و بیگاه طبیعت نیز باشید که شما را واقعا سوپرایز خواهد کرد یعنی یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر ، بسیار خنک با دمای ۱۵ درجه و یا باران ‌های کوتاه و شدید که لذت دو چندانی را به شما می دهد .

زمستان استانبول  :  روزهای زمستانی استانبول سرد و یخبندان هستند و میانگین دمای روزانه بین ۸ تا ۱۲ درجه است و اغلب بارش آرام برف هم عادی است .

بنابراین بهترین زمان مسافرت و بازدید از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول، فصل بهار و پاییز است.

بهترین جاذبه های گردشگری استانبول کدام اند؟

این شهر به علت جاذبه های گردشگری، تاریخی و مدرن متعددی مرکز فرهنگی ، تاریخی و اقتصادی ترکیه محسوب میشود. استانبول به علت جاذبه های متنوع و خدمات قابل توجه گردشگری آن در قرن بیست و یکم با استقبال گردشگران خارجی مواجه شد. در سال 2015، 12.5 ملیون نفر گردشگر خارجی به استانبول پا گذاشتند. استانبول را پایتخت فرهنگی اروپا می نامند. این شهر در طی سالهای متوالی جزو محبوب ترین و پر بازدید ترین شهر های گردشگری جهان است. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین جاذبه های گردشگری استانبول را به شما معرفی کنیم.

مسجد ایا صوفیه

مسجد ایا صوفیه

مسجد ایا صوفیه بدون شک یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول و ترکیه به شمار می رود و امکان ندارد هیچ تور گردشگری ای از این مکان بازدید نکند. می توان گفت این مسجد یکی از نماد های ترکیه به شمار می رود.

تاریخچه مسجد ایا صوفیه

این مسجد در قرن 6 میلادی به دستور کنستانتین اول به عنوان کلیسا و به نام کلیسای بزرگ شهر احداث شد. سپس در زمان فتح سلطان محمد دوم به دستور شاه به مسجد تغییر کاربری داد. همین امر باعث شد تا اوج معماری بنا که گنبد، مناره، محراب، ستون‌ها و تزئینات قرآنی هستند، بر آن اضافه شود. سال‌ها کاربری این بنا به‌ عنوان مسجد سبب شد تا استادکاران کتیبه‌ها و آیات قرآنی را بر جای‌جای این مسجد زیبا نقش بزنند، اما در زمان حکومت آتاتورک و اعلام آغاز جمهوری ترکیه، ایاصوفیه به موزه تغییر کاربری یافت و تا امروز نیز یک موزه است به این معنا که مراسمات مذهبی در آن بر پا نمی شود. از آنجایی که حالا ایا صوفیه یک عبادتگاه فعال نیست، برای بازدید یک هزینه ورودی از شما گرفته می شود.

چرا این مسجد خیلی اهمیت دارد؟

ایا صوفیه از بهترین بناهای باقی مانده از دوران بیزانس است که در آن می‌توان به راحتی شکوه و زیبایی معماری رومیان را دید. بدون شک بنایی که در زمان رومیان ساخته شده و هنوز هم مورد استفاده است، ارزش بازدید را دارد.
از دلایل دیگری که سبب اهمیت و شهرت ایا صوفیه شده، این است که معمار سنان که یکی از معماران مشهور دوران عثمانی می‌باشد، در عصر عثمانیان روی آن کار کرد و بخش‌های بسیاری از ایا صوفیه را مرمت نمود.
برای بسیاری از گردشگران خارجی جالب است که بنایی که از کلیسا به مسجد تغییر کاربری یافته را از نزدیک ببینند زیرا همانطور که اشاره کردیم، این بنا تا سال ۱۴۵۳ میلادی یک کلیسای تمام عیار بود.

آدرس و ساعات بازدید مسجد ایا صوفیه

نزدیکترین ایستگاه مترو به مسجد ایا صوفیه Marmaray Sirkeci Metro Station نام دارد که فاصله‌اش تا مسجد 700 متر می‌باشد و با حدود 5 دقیقه پیاده روی می‌توانید به خود را به مقصد برسانید.

نزدیکترین ایستگاه تراموا به ایاصوفیه Gülhane istasyonu نام دارد که با حدود 3 دقیقه پیاده روی از آن به مقصد خواهید رسید.

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به مسجد ایا صوفیه، سلطان احمد نام دارد که تنها 69 متر با ایا صوفیه فاصله دارد.

آدرس : استانبول، منطقه فاتح،  سلطان احمد، میدان ایا صوفیه، موزه ایا صوفیه

 ساعات بازدید: 

از 15 ماه آوریل تا 30 اکتبر (26 فروردین تا 8 آبان): 9:00 تا 19:00
از 30 اکتبر تا 15 ماه آوریل (8 آبان تا 26 فروردین): 9:00 تا 17:00

 

کاخ توپکاپی(طوپقاپو)

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی یکی از بزرگ ترین و بهترین جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می شود.  استانبول مملو از کاخ های باشکوهی است که باعث می شود در زمان سفر کنید. توپکاپی، کاخی که زمانی قریب به ۴ قرن منزل سلطان عثمانی بود از حدود یک قرن پیش به عنوان یک موزه افتتاح شد و در بخشی از آن کلکسیون همایونی امپراتوری عثمانی و کتاب ها و دست‌نوشته هایشان را به نمایش گذاشتند.

تاریخچه کاخ توپکاپی

سلطان محمد دوم  پس از فتح استانبول در سال ۱۴۵۳، قصر امپراتوران بیزانس را مناسب و درخور زندگی باشکوه و شاهانه‌ خود ندانست زیرا پس از جنگ نابود شده بود. بنابراین وی در سال ۱۴۶۰ دستور ساخت کاخ جدیدی را داد که ساخت آن در سال ۱۴۷۸ به پایان رسید. او این قصر را توپکاپی (به‌ معنای دروازه توپ) نامید.

چرا باید بریم کاخ توپکاپی؟

  • اولین کاخ در دوره ی عثمانی است.
  • یکی از بناهای میراث جهانی یونسکو است.
  • بزرگ ترین و قدیمی ترین کاخ جهان محسوب می شود.
  • اهمیت ویژه ای برای مسلمانان دارد.

آدرس و ساعات بازدید کاخ توپکاپی

آدرس: کاخ توپکاپی در محله جان کورتاران استانبول قرار دارد و دسترسی به آن نیز راحت است. برای این منظور تراموای T1 باجیلار-کاباتاش را سوار و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. از این ایستگاه تا قصر حدود پنح دقیقه پیاده‌روی فاصله است.

ساعات بازدید:

ساعات بازدید از ۳۰ اکتبر تا ۱۵ آوریل، برای کاخ‌موزه توپکاپی و حرم‌سرا از ۹ تا ۱۶:۴۵ است و از ۱۵ آوریل تا ۳۰ اکتبر، از ۹ تا ۱۸:۴۵ است.

مسجد سلطان احمد(مسجد آبی)

مسجد سلطان احمد

مسجد آبی استانبول، یکی از دلایلی است که از سال‌ها پیش سبب شد استانبول به عنوان یکی از پر بازدیدکننده‌ترین شهرهای گردشگری جهان تبدیل شد. علاوه بر مسجد آبی، نقاط دیدنی قدیمی بیزانس و قسطنطنیه در منطقه سلطان احمد در کنار هم جمع شده‌اند که باعث شده به یکی از زیباترین محلات برای بازدید گردشگران تبدیل شود.  محله سلطان احمد استانبول، یک بهشت واقعی برای کسانی است که  تماشای ساختمان‌های نمادین قدیمی و گشت و گذار در میان سازه‌های به جا مانده از دو امپراتوری بزرگ تاریخی برایشان لذت بخش است. یکی از برترین این سازه‌ها، ساختمان مسجد آبی است که نمایی خیره کننده و یک معماری فوق العاده شگفت انگیزدارد. جالب است بدانید که مسجد آبی استانبول، به عنوان یکی از بزرگترین ساختمان‌های جهان محسوب می شود.

تاریخچه مسجد سلطان احمد

مسجد آبی به دستور سلطان احمد اول و در زمانی که تنها ۱۹ سال داشت ساخته شد. این مسجد در نزدیکی ایا صوفیه قرار دارد و بر روی محوطه یک میدان اسب دوانی باستانی و کاخ امپراطوری بیزانس بنا شده است.معماری که طراحی مسجد سلطان احمد را به عهده داشت ،تنها یک سال پس از اتمام ساخت شاهکارش در سن ۲۷ سالگی درگذشت. پیکر او به همراه همسر و سه پسرش در بیرون مسجد دفن شده است.

چرا نام دیگر این مسجد، مسجد آبی است؟

هیچ چیزی از نمای خارجی ربطی به نام مسجد آبی ندارد و این نام برگرفته از کاشی‌های آبی داخل بنا است. کاشی هایی با تناژ های مختلف رنگ آبی در این مسجد به کار رفته که جلوه ای تماشایی به آن بخشیده و توجه هر گردشگری به آن جلب می شود.

آدرس و ساعات بازدید مسجد سلطان احمد

آدرس: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک ۷۰، مسجد سلطان احمد

ساعات بازدید:

به دلیل برپایی نمازهای واجب  بازدید از مسجد سلطان احمد در ساعات خاصی ممکن نمی باشد.  بازه زمانی که گردشگران تور استانبول می توانند به صورت رایگان از قسمت های مختلف مسجد بازدید به عمل آورند عبارت اند از:
8:30 الی 11:30/ 13 الی 14:30/ 15:30 الی 16:45/جمعه ها 13:30

بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول یکی از  قدیمی‌ترین بازارهای سرپوشیده در جهان است و جمعا شامل ۶۱ گذر و ۳۰۰۰ حجره می‌شود. با وجود افزایش زیاد مراکز خرید مدرن در ترکیه، بازار بزرگ همچنان از پربازدیدترین جاذبه های گردشگری استانبول است. در سال ۲۰۱۴ این بازار با بیش از ۹۱ میلیون بازدیدکننده در سال، به‌ عنوان پربازدیدترین جاذبه‌ گردشگری در جهان معرفی شد و بدون شک باید در لیست بهترین جاذبه های گردشگری استانبول جای داشته باشد.

آدرس بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول تقریبا بین مسجد بایزید و مسجد نور عثمانیه قرار دارد. با طی مسافت اندکی می‌توان از ایا صوفیه و مسجد آبی به بازار رسید. بهترین راه برای دسترسی به بازار استفاده از تراموای شهری است. برای این منظور در ایستگاه بایزید-بازار بزرگ پیاده شوید. اگر از فرودگاه استانبول راهی این مکان می‌شوید، می‌توانید ترموا یا متروی امینونو را سوار و در ایستگاه بایزید پیاده شوید.
بهترین زمان برای بازدید از بازار بزرگ
بازار بزرگ یکشنبه ها و همچنین در هنگام تعطیلات عمومی بسته است و در بقیه روزها از ساعت 9:00 تا 19:00باز می باشد. در روزهای جمعه و شنبه بسیار شلوغ است و خرید و پیدا کردن اجناس خیلی سخت می شود.

آب انبار باسیلکا

آب انبار باسیلکا

این ساختمان یکی از ساختمان های با شکوه و قدیمی و از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می شود.

تاریخچه

این آب انبار در گذشته به دستور ژوستینیانوس اول ساخته شده است و مخزن ذخیره آب استانبول بوده است و همچنین بین مردمان ترکیه به «یره باتان سیسترن» شناخته می شود.

آدرس و ساعات بازدید آب انبار

آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله علمدار، خیابان یرباتان ۱/۳

ساعات بازدید: در تابستان هر روزه از ساعت 9 تا 18:30, در زمستان از ساعت 9 تا 17:30, در اولین روزهای تعطیلات مذهبی و اول ژانویه از ساعت 13

تنگه بسفر

تنگه بسفر

این تنگه دو دریای سیاه و مرمره را به یکدیگر متصل می‌کند و ۲ قاره را از هم جدا می کند و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول است و بسیار مشهور است.

در این تنگه چه تفریحاتی وجود دارد؟
  • کشتی سواری
  • تماشای پرندگان
  • قدم زدن
  • شکم گردی
  • عکاسی
  • عبور از پل گالاتا

آدرس و نحوه دسترسی به تنگه بسفر

برای دسترسی به تنگه بسفر می توانید از تاکسی، مترو یا اتوبوس استفاده کنید.  آسانترین راه استفاده از مترو است. برای این کار می توانید در ایستگاه متروی تکسیم سوار مترو شوید و به کاباتاش بروید. در این ایستگاه پیاده شده و با تراموای خط T1 به ایستگاه Eminunu بروید. همچنین می توانید با خط ۴۲ به ایستگاه بشیکتاش بروید و حدود ۱۵ دقیقه تا اورتاکوی پیاده روی کنید.

ساعات بازدید :

برای بازدید از این تنگه زیبا می توان شبانه روزی مراجعه کرد و قابل ذکر است که در هر ساعتی زیبایی های خاص خود را دارد.

برج گاتالابرج گاتالا

برج گالاتا یکی از معروف ترین برج های استانبول است که در آسمان استانبول خودنمایی می کند. این برج سنگی زیبا که در بخش اروپایی استانبول و قسمت گلدن هورن قرار دارد و تاریخچه آن به دوران امپراطوری بیزانس و قرن ۱۴ میلادی برمی‌گردد. گالاتا دارای یک برج در دریا و برج دیگر بر روی خشکی است. شهرت این برج به دلیل چشم انداز زیبایی است که از شهر تاریخی Peninsula ، منطقه تاریخی گلدن هورن و بسفر به بازدید کنندگانش هدیه می‌دهد. این برج نیز از مشهور ترین و بهترین جاذبه های گردشگری استانبول است.

تاریخچه

در سال 1384 میلادی این برج به نام برج مسیح (Christea Turris) در مرکز این شهر ساخته شد، که امروز همه آن را با نام برج گالاتا می شناسند.

آدرس و ساعات بازدید

آدرس: برج دیدنی گالاتا در محله بی اوغلو استانبول قرار گرفته است. همچنین برای دسترسی به این برج که در انتهای خیابان استقلال قرار دارد می توانید هم از مترو و هم با تراموا خودتان را برسانید.

ساعات بازدید: 9:00 تا 20:30

 

کلیسای چورا

کلیسای چورا

کلیسای چورا که در اصل کلیسای ناجی مقدس بوده است و نام چورا را مدیون محل ساخت خود می باشد در طول دوران های مختلف مورد توجه بسیاری قرار گرفته و از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می شود.این کلیسا امروزه توانسته به عنوان یک موزه زیبا و تماشایی از بازدید کنندگان و علاقه مندان خود استقبال کند و درهای خود را به روی آن ها بگشاید.

تاریخچه

از کلیساهای دوران بیزانس در استانبول به‌ شمار می‌رود. کلیسای اولیه با نام ناجی مقدس در چورا، بیرون از شهر ساخته شده بود که در اثر زلزله به شدت آسیب دید و ویران شد. ساخت مجدد کلیسا که با گسترش شهر در داخل آن واقع می‌شد، در قرن ۱۱ میلادی صورت پذیرفت و قدمت فضای داخلی آن به قرن ۱۴ بر‌ می‌ گردد. این کلیسا یکی از بهترین کلیسا‌ های بیزانس محسوب می‌شود و موزائیک‌ها و نقاشی‌های دیواری آن به خوبی حفظ شده‌اند.

آدرس و ساعات بازدید

آدرس: ترکیه، استانبول، خیابان درویسالی، خیابان کاریه کامی، منطقه فتحیه

ساعات بازدید: این کلیسا در تمامی روزهای هفته به جز چهار شنبه ها از ساعت 9 صبح تا 6 عصر می تواند از افراد علاقه مند خود استقبال کند.

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه نیز یکی از بناهای تاریخی مشهور و دیدنی عثمانیان محسوب می شود و از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول است.

تاریخچه

این مسجد اعظم در تاریخ ۹۶۴ هجری قمری یا ۱۵۵۶ میلادی به وسیله سلطان سلیمان یکم بنیان گذاری شده است.

آدرس و ساعات بازدید مسجد سلیمانیه

آدرس: استانبول، ناحیه اروپایی فاتح، محله سلیمانیه، خیابان پروفسور سیداک سامی انار

ساعات بازدید: ساعات بازدید این مجموعه از ساعت 9 صبح تا 6 عصراست.

کاخ دلما

کاخ دلما

کاخ دلمه باغچه استانبول با لقب بزرگ ترین کاخ شهر در قلب استانبول قرار دارد و از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار می آید. کاخی باشکوه که در زمان ساختش محبوبیت کاخ توپکاپی را از آنِ خود کرد و قلب سلاطین ترک را به دست درآورد.

تاریخچه 

قدمت کاخ دلمه باغچه به اواسط قرن ۱۹ بر می گردد.سلطان عبدالمجید، سی و یکمین سلطان عثمانی، کسی بود که دستور ساخت کاخ دلمه باغچه را داد.

آدرس و زمان بازدید

آدرس:

کاخ دلما باغچه در محله بشیکتاش شهر استانبول قرار دارد که دقیقا در سمت اروپایی و در شرق تنگه بسفر می باشد و  اگر به سمت جنوب شرقی میدان تکسیم بروید می توانید  کاخ دولما باغچه  را به راحتی پیدا کنید .

زمان بازدید: ساعات بازدید از کاخ 9 صبح الی 4 بعدازظهر است.

 

چگونه به استانبول بروم؟

  • سفر به ترکیه با هواپیما

اکثر مسافران خودشان را بی‌دردسر و با پرواز مستقیم به ترکیه می‌رسانند.

  • سفر به ترکیه با قطار

با سفر ریلی زمان بیشتری در راه سپری خواهید کرد اما هزینه آن خیلی کمتر از سفر با هواپیما است.  می‌توانید از قطار تهران – وان استفاده کنید و وقتی که به وان ترکیه رسیدید طبق مقصد مورد نظرتان، از وان سوار خطوط داخلی قطار ترکیه شوید، سپس به آنکارا بروید. ادامه‌ی راه از آنکارا بسیار ساده است و با یک قطار سریع‌السیر می‌توانید خودتان را به استانبول برسانید.

  • سفر به ترکیه با اتوبوس یا خودرو

آخرین و چالشی ترین روش، سفر جاده‌ای است. با ماشین شخصی آسایش و راحتی بیشتری دارید اما دردسرهایی مثل تهیه گواهی بین‌المللی، بیمه آکسا، پلاک ترانزیت و … را باید به جان بخرید! بعد از گذراندن این تشریفات از 3 مرز بازرگان (290 کیلومتری تبریز)، مرز سرو (60 کیلومتری ارومیه) و مرز رازی (70 کیلومتری خوی) می توانید گذر کنید.

اگر هم طاقت تهیه مدارک و رانندگی طولانی مدت ندارید، کافی است یک بلیط اتوبوس تهیه کرده و خودتان را راحت کنید. برای شهر استانبول ترکیه اتوبوس‍هایی از ترمینال تهران و ترمینال تبریز در نظر گرفته شده. هزینه این مسیر به نسبت خیلی اندک است.

کلام آخر

در این مقاله سعی شد مروری بر بهترین جاذبه های گردشگری استانبول داشته باشیم.امید است این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر قصد اقامت برای مدت کوتاهی در ترکیه و استانبول دارید از مقاله بهترین هتل های استانبول نیز دیدن کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا