پزشکانسلامتی و درمانی

روش های درمان ترک پوست بارداری【سال1402】❤️

ما در این مقاله قصد داریم روش های درمان ترک پوست بارداری را به شما معرفی کنیم تا در صورت لزوم از آن ها بتوانید استفاده کنید. در دوران بارداری تغییراتی در بدن برای سازگاری با شرایط جدید ایجاد می شود که این تغییرات پس از جایگزینی تخمک در رحم شروع می شود و در تمام دوران بارداری ادامه می یابد، این تغییرات به دلیل ترشح هورمون ها و فشار رحم به سایر قسمت های بدن است که گاهی باعث ناراحتی مادر می شود و یکی از این تغییرات ترک پوست در دوران بارداری است که بسیاری از مادران از آن رنج می برند اما روش های بسیاری برای درمان ترک پوست بارداری وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم. ممنون می شویم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

بارداری چیست؟

بارداری دوره ای است که طی آن یک یا چند کودک در رحم زن رشد می کنند. بارداری معمولاً در حین رابطه جنسی اتفاق می افتد، اما می تواند از طریق روش های کمک باروری نیز رخ دهد که در صورت عدم رعایت احتیاط ها و مراقبت های مناسب می تواند منجر به تولد نوزاد مرده و پایان دادن به زایمان و همچنین سقط جنین شود.

اگر بارداری طبیعی باشد و مشکل خاصی نداشته باشد، معمولا بین 37 تا 42 هفته است، اما گاهی اوقات نوزادان در هفته های قبل از 37 نارس متولد می شوند و اگر قبل از هفته 37 زایمان انجام شود، زایمان زودرس است و همچنین در هفته 41، جفت به تدریج ناپدید می شود و جنین ممکن است نتواند به راحتی اکسیژن و مواد مغذی دریافت کند.

در ناباروری با عوامل مردانه با انجام آزمایشات ساده می توان به جواب رسید، اما در خانم ها اختلالات تخمک گذاری می تواند از بچه دار شدن جلوگیری کند و همچنین افزایش سن بر کیفیت تخمک نیز موثر است و لازم است بدانید که از 35 سالگی کیفیت تخمک کاهش می یابد که در این صورت بچه دار شدن زوجین قبل از 35 سالگی بهتر است.

بارداری چیست؟

بیماری های رایج دوران بارداری

یکی از مشکلات و نگرانی هایی که مادران در دوران بارداری دارند، برخورد با بیماری های ناخواسته و ناخوشایندی است که ممکن است در این دوران با آن مواجه شوند که در این مقاله به رایج ترین بیماری های دوران بارداری می پردازیم:

ویار: ویار یکی از بیماری های شایع و رایج در دوران بارداری محسوب می شد که بسیاری از زنان در دوران بارداری هوس غذایی یا بیزاری از غذا را دارند زیرا تغییرات هورمونی در این دوران بر میل به غذا و حس بویایی تأثیر می گذارد.

نفخ: در دوران بارداری بسیاری از زنان از ماه های اول بارداری دچار این عارضه می شوند که تا زمان زایمان ادامه دارد. افزایش تولید هورمون پروژسترون و فشار رحم به حفره شکمی، هضم را در روده کند کرده و باعث اختلالات گوارشی می شود و به همین دلیل بسیاری از زنان باردار دچار نفخ، درد شکم می شوند، اما جای نگرانی ندارد و خطرناک نیست.

کم خونی: زمانی که گلبول های قرمز خون کمتر از حد طبیعی باشد، فرد دچار کم خونی می شود. آهن برای انتقال اکسیژن در خون مورد نیاز است و بخشی از هموگلوبین محسوب می شود که زنان باردار برای خون رسانی به بدن و جنین در حال رشد به آهن بیشتری نیاز دارند و به همین دلیل ممکن است در این دوران دچار کم خونی شوند که باید با بهترین دکتر زنان در ایران مشورت کنند.

دیابت بارداری: دیابت بارداری خطرات مختلفی را به همراه دارد که یکی از آن ها رشد قوی جنین است و به این حالت ماکروزومی می گویند. وقتی نوزاد بیش از حد طبیعی رشد می کند، شانه ها در هنگام زایمان طبیعی ممکن است گیر کرده و مشکل ساز شوند که پزشک در این شرایط سزارین را توصیه می کند.

فشار خون بالا: اگر فشار خون در دوران بارداری به طور مزمن بالا باشد و کنترل نشود، خطر ابتلا به مشکلاتی مانند پره اکلامپسی، جداشدن جفت و دیابت بارداری افزایش می یابد و خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و سقط جنین در این افراد بیشتر است که قبل از اقدام به بارداری، فشار خون خود را چک کنید و اگر فشار خون شما بالا است، باید اقدامات پزشکی لازم برای کنترل آن انجام شود تا در دوران بارداری مشکل ساز نشود.

زایمان زودرس: اگر نوزاد در هفته 39 یا 40 بارداری به دنیا آمده باشد، عملکرد بهتری داشته و کاملا رشد کرده است. در هفته 37 تا 39 بارداری، اندام هایی مانند ریه، کبد و مغز جنین در حال رشد هستند و اگر نوزاد قبل از هفته 37 بارداری متولو شود یا به دلایلی مجبور به زایمان زودرس شوید، عوارض مختلفی نوزاد را تهدید می کند که می تواند برای مادر نیز خطرناک باشد که در این صورت زایمان زودرس قبل از هفته 39 بارداری انجام می شود.

انواع بیماری های پوستی در بارداری

انواع بیماری های پوستی در بارداری عبارتنداز:

ترک پوستی یا استرچ مارک: یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در دوران بارداری، ترک‌های پوستی است، هر خانم باردار دارای ترک‌هایی است که رگه‌های قرمز رنگی هستند که روی سینه‌ها یا شکم ظاهر می‌شوند، اگر خانم ها در دوران بارداری اضافه وزن پیدا کنند، علائم کشش پوست بیشتر ظاهر می شوند، بنابراین باید توصیه های پزشک خود را در مورد افزایش وزن دنبال کنید و پس از تولد نوزاد، علائم کشش شما نقره ای یا سفید می شود که می توانید با مرطوب نگه داشتن پوست از آن جلوگیری کنید.

توده های چربی: این تکه‌های کوچک، شل و بی‌ضرر پوست می‌توانند در دوران بارداری در هر جایی از بدن خانم ها ظاهر شوند، اما زیر بازوها و سینه‌ها بیشتر ظاهر می‌شوند که برای پیشگیری از آن ها می توانید به بهترین دکتر پوست و مو مراجعه کرده و با ایشان مشورت کنید.

جوش و آکنه: بسیاری از خانم ها در دوران بارداری از این مشکل رنج می برند و تمام این هورمون ها در بدن باعث ترشح بیشتر غدد چربی و در نهایت ایجاد جوش و آکنه می شوند که در این صورت بهتر است صبح و عصر صورت خود را بشویید.

کلستاز بارداری: کلستاز بارداری یک بیماری کبدی است که در آن مقادیر زیادی از هورمون های بارداری بر جریان طبیعی صفرا در کیسه صفرا تأثیر می گذارد که در 3 ماهه سوم بارداری رخ می دهد و می تواند باعث خارش شدید در کل بدن شود که این خارش اغلب در کف پا بیشتر می شود که در این صورت خانم ها نمی توانند به خوبی و با آرامش به خواب و استراحت بپردازند و یک آزمایش خون ساده می‌تواند تأیید کند که آیا کلستاز بارداری دارید یا نه، و داروهای خوراکی می‌توانند آن را درمان کنند.

رگ عنکبوتی: رگ‌های عنکبوتی، رگ‌های قرمز بسیار کوچکی هستند که عمدتاً صورت، گردن و بازوها را درگیر می‌کنند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث ایجاد این تغییرات پوستی ناخوشایند و همچنین افزایش حجم خون می شود. وریدهای واریسی، سیاهرگ‌های بزرگ و دردناکی هستند که می‌توانند وزن و فشار فندال را در دوران بارداری افزایش دهند و جریان خون را در پاها کاهش دهند و همچنین می توانند در پاها، فرج و واژن ایجاد شوند که پس از زایمان ناپدید شوند.

پریگوی بارداری: یکی دیگر از مشکلات پوستی در دوران بارداری پریگو است که علائم آن شامل برآمدگی های ریز و خارش دار است که شبیه به نیش حشرات است. تغییرات ناشی از بارداری در سیستم ایمنی بدن می تواند باعث خارش بارداری شود که در دوران بارداری رخ می دهد و علائم آن اغلب روز به روز شدیدتر می شود که چند ماه زمان نیاز است تا برطرف شود.

انواع بیماری های پوستی در بارداری

راه های پیشگیری از ترک پوست بارداری

ظاهر شدن ترک‌های پوستی در دوران بارداری به دلیل عوامل ژنتیکی است و با این حال، روش‌های مختلفی برای جلوگیری از ترک‌های پوستی در دوران بارداری یا به حداقل رساندن رشد آن‌ها وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته ایم:

مراقب وزن خود باشید: در دوران بارداری از وزن خود غافل نشوید و سعی کنید وزن خود را به آرامی و به تدریج افزایش دهید، بنابراین بهتر است توصیه های کلی در مورد میزان کالری مصرفی در دوران بارداری با نظر پزشک رعایت شود.

از کرم و مرطوب کننده استفاده کنید: مراقبت از پوست را از هفته های اول با استفاده از کرم های حاوی ویتامین E یا A شروع کنید که کرم های حاوی آلفا هیدروکسی اسید از عصاره های گیاهی تهیه شده و بسیار مفید هستند که ادامه استفاده از هفته های اول به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و در نتیجه کاهش ترک های پوستی در دوران بارداری کمک می کند.

پوست را ماساژ دهید، یک رژیم غذایی سالم داشته باشید: روزانه پوست را با مرطوب کننده یا دستکش مخصوصی که بهترین دکتر پوست در ایران برای شما تجویز کرده است، ماساژ دهید تا گردش خون و در نتیجه رشد بافت جدید بهبود یابد و همچنین یک رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامین ها به ویژه ویتامین E، C، روی و سیلیس به حفظ سلامت پوست کمک می کند و نوشیدن آب فراوان در دوران بارداری فواید زیادی دارد.

روش های درمان ترک پوست بارداری

روش های درمان ترک پوست بارداری بسیار متنوع و مختلف هستند که در ادامه مقاله برای آگاهی بیشتر شما عزیزان به بررسی برخی از آن ها می پردازیم:

لیزر درمانی یا نور درمانی: لیزر درمانی یکی از درمان های جدید برای ترک های پوستی در دوران بارداری است که به نظر می رسد در کاهش علائم آن بسیار مفید باشد که لیزرهای رنگی پالسی و نور پالسی شدید می تواند علائم کشیدگی را بهبود بخشد و تولید کلاژن را در طول زمان افزایش دهد.

این درمان ها توسط جراحان پوست یا پلاستیک و زیبایی ارائه می شود که لازم است بدانید انجمن متخصصان پوست آمریکا (ASDS) لیزر یا نور درمانی را به عنوان تنها روش اثبات شده برای بهبود چشمگیر ترک‌های پوستی توصیه می‌کنند که افراد برای دستیابی به نتایج کامل به 20 جلسه درمانی نیاز دارند.

جراحی پلاستیک: جراحی شکم، سفت کردن پوست و سایر روش ها مانند ترک های ناشی از بارداری با برداشتن پوست اضافی و سفت کردن پوست و بافت باقی مانده انجام می شود که این روش ها اغلب برای افرادی که به دلیل کاهش وزن یا بارداری دچار افتادگی پوست هستند، توصیه می شود.

طبق توصیه انجمن جراحان پلاستیک آمریکا، کاندیدای ایده آل برای جراحی پلاستیک باید وزن ثابتی داشته باشد، از سلامتی خوبی برخوردار باشد، سیگار مصرف نکنند و همچنین انتظارات واقع بینانه ای در مورد اینکه جراحی پلاستیک می تواند انجام دهد تا بهترین نتیجه را به دست آورد، داشته باشد.

پوست را مرطوب نگه دارید: استفاده از مرطوب‌کننده‌ها بلافاصله بعد از حمام، در حالی که پوست هنوز مرطوب است، می‌تواند به نفوذ بهتر آن‌ها و حفظ نرمی و لطافت پوست کمک کند که در این حالت اغلب تسکین‌دهنده هستند.

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) با اولتراسوند: درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به طور گسترده ای به عنوان راهی برای جوان سازی پوست و افزایش تولید کلاژن شناخته شده است که در درمان PRP از پلاسمای غنی از پلاکت که درست قبل از درمان از خون بیمار گرفته می شود استفاده می شود.

بر اساس مطالعات انجام شده، درمان پلاسمای غنی از پلاکت در ترکیب با اولتراسوند می تواند درمان مناسبی برای کاهش ترک های پوستی دوران بارداری باشد که بیش از 70 درصد نمونه ها این روش درمانی را در از بین بردن اثرات ترک ها موثر توصیف کرده اند.

روش های درمان ترک پوست بارداری

کلام آخر

در دوران بارداری تغییرات بسیاری در بدن برای سازگاری با شرایط جدید ایجاد می شود که این تغییرات پس از جایگزینی تخمک در رحم شروع می شود و در تمام دوران بارداری ادامه می یابد و ما در این مقاله برای آگاهی بیشتر شما عزیزان تمام تغییرات و بیماری های دوران بارداری را بررسی کرده و راه های درمان را شرح داده ایم.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با روش های درمان ترک پوست بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا