چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟【سال1402】⭐
شاید برای شما هم این دغدغه وجود داشته باشد که چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟ دندانهای سفید و درخشان در زیبایی چهره شما بسیار موثر است و سبب افزایش اعتماد به نفس شما در صحبت کردن و برخوردهای اجتماعی میشود. خندیدن با دندانهای زرد، احساس ناخوشایندی را برای شما ایجاد میکند. روشهای مختلف دندانپزشکی و خانگی برای سفید کردن دندانها وجود دارد. ما در این مقاله به بررسی این روشها و میزان تاثیر آنها در سفید کردن دندانها میپردازیم.
روشهای خانگی برای سفید کردن دندان
مریم گلی: این گیاه دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی است. معمولا برگها و گلهای تازه این گیاه استفاده میشود. مواد موجود در این گیاه میتواند به تقویت لثه و جلوگیری از التهاب لثه کمک کند همچنین از آن برای سفید کردن دندانها استفاده میشود به این ترتیب که چند برگ مریم گلی را خرد کرده و بر روی دندانها بگذارید و به آرامی ماساژ دهید. این روش برای از بین بردن لکههای ناشی از مصرف چای و قهوه مفید است.
خمیر دندان گیاهی: خمیر دندانهای گیاهی که دارای ترکیباتی مانند: سدر، نعناع، دارچین، آلوئهورا، بیکربنات سدیم هستند خاصیت سفید کنندگی دارند. این ترکیبات باعث سفید شدن دندانها میشود. لازم به ذکر است بیکربنات سدیم و آلوئهورا خواص سفید کنندگی دارند و میتوانند رنگ دندانها را بهبود بخشند و ترکیبات دیگر مانند: سدر، نعناع و دارچین نیز به تمیزی دندانها کمک میکنند و دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی میباشند.
سرکه سیب: سرکه سیب خاصیت ضدباکتریایی و ضد التهابی دارد و میتواند لکهها و رنگ زردی دندانها را کاهش دهد. مقداری سرکه را با آب مقطر مخلوط کنید تا امکان تحریک و آسیب به دندانها کم شود سپس با یک مسواک نرم آن را به مدت 1 تا 2 دقیقه روی دندانها پوشش دهید در پایان دهان خود را با آب بشویید و دوباره دندانها را با خمیر دندان معمولی مسواک بزنید.
زردچوبه: زردچوبه خاصیت سفید کنندگی برای دندانها دارد همچنین دارای ترکیبات فعالی مانند کورکومین است که خاصیت ضد التهابی و ضدباکتریایی دارد. زرد چوبه به خاطر آنتیاکسیدانهای قویی که دارد به کاهش لکهها و زردی رنگ دندانها کمک میکند.
ذغال فعال: ذغال فعال در برخی از خمیر دندان ها استفاده می شود. این ماده به دلیل داشتن خاصیت سایندگی در سفید کردن دندانها موثر است و معمولا رنگدانههای غیر طبیعی را جذب میکند و در نتیجه میتواند برخی لکهها و رنگهای سطحی روی دندانها را کاهش دهد. توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از آن باعث از بین رفتن مینای دندان میشود.
دلیل زرد شدن دندانها
خوردن غذاهای حاوی رنگ: تغذیه نامناسب یکی از عوامل موثر در زرد شدن دندانها است. بعضی از مواد غذایی و نوشیدنیها مانند: قهوه و چای سیاه، نوشیدن شربتهای نارنجی، نوشیدنیهای گازدار، مصرف بالای سوسیس و کالباس میتواند دندانها را به مرور زمان زرد و لکه دار کند.
مصرف دخانیات: مصرف سیگار و مواد مخدر میتواند به زرد و لکهدار شدن دندانها منجر شود. نیکوتین و ترکیبات شیمیایی موجود در سیگار باعث زردی دندانها میشود همچنین ذرات معلق در هوا و ترکیبات شیمیایی در محیط ممکن است بر روی سطح دندانها تجمع کند و آنها را زرد کند.
بیماریهای دهان و دندان: در صورتی که عفونتی در ریشه دندان رخ دهد، ریشه و عصب دندان بیمار شده که درد شدید و عفونت را در اطراف دندان ایجاد میکند و رنگ دندانها را تغییر میدهد. بیماریهای پریودنتال شامل عفونت و التهاب در اطراف بافتهای نگه دارنده دندان مانند: لثه، استخوان و لیگامان میباشد که میتواند به عفونت، خونریزی لثه، تغییرات استخوانی و تغییر رنگ دندانها منجر شود.
افزایش سن: با افزایش سن لایه مینای دندان به تدریج نازکتر میشود و لایه زیرین آن که به رنگ زرد است دیده میشود و دلیل آن خوردگیهای روی سطح دندانها است که ناشی از مصرف طولانی مدت مواد غذایی و نوشیدنیهای اسیدی و عدم جرمگیری دندانها و تجمع جرم و رسوبات میباشد که نتیجه آن ایجاد ظاهری زرد رنگ بر روی دندانها است.
راه های سفید ماندن دندان
استفاده از خمیر دندان مناسب: انتخاب خمیر دندانهایی که حاوی ترکیبات سفید کننده مانند: پراکسید هیدروژن، بیکربنات سدیم، فلوراید و سیلیکا هستند، میتواند به حفظ سفیدی دندانها کمک کند و این ترکیبات به کاهش لکهها و زردی رنگ دندانها کمک میکند.
مصرف میوهها و سبزیجات سفید کننده: مصرف میوهها و سبزیجاتی که خواص سفید کننده دارند مانند: سیب، خیار جعفری و کاهو میتواند به حفظ سفیدی دندانها کمک کند. برخی میوهها و سبزیجات حاوی موادی مانند: فیبر، آب، ویتامین C و مواد معدنی هستند که به بهداشت دهان و سفید کنندگی دندانها کمک میکنند.
مراجعه به دندانپزشک: توصیه میشود حداقل هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید. این کار به بهترین دندانپزشک در تهران اجازه میدهد تا وضعیت کلی دندانها و لثهها را بررسی کند و هرگونه مشکل را در مراحل اولیه تشخیص دهد. او جرمگیری دورهای دندانها را انجام میدهد تا لکهها و رسوبات را از روی سطح دندانها پاک کند تا به سفیدی دندانها کمک کند و از تشکیل پلاک و لکه روی دندانهای شما جلوگیری کند.
معرفی روش های دندانپزشکی برای سفید کردن دندان
اگر به دنبال یافتن راهی برای این که چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟ هستید، میتوانید از پزشکان متخصص در زمینه سفید کردن دندان کمک بگیرد. آنها در سفید کردن دندانها شما را یاری میکنند. روشهای سفید کردن دندانها در دندانپزشکی به شرح زیر است:
بلیچینگ دندان: بلیچینگ دندان، یکی از روشهای متداول برای جواب دادن به این سوال است که چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟ در این روش از مواد شیمیایی بلیچینگ مانند پراکسید هیدروژن یا کربامید استفاده میشود تا لکهها و تیرگیها را کاهش دهد و رنگ طبیعی دندانها را بهبود بخشد. بلیچینگ معمولا به دو روش خانگی و در مطب انجام میشود در هر دو حالت، مواد بلیچینگ بر روی سطح دندان قرار میگیرد و با تحریک نوری به وسیله لیزر یا لامپ خاص این مواد فعال شده و دندانها را سفید میکند. روش بلیچینگ در مطب نسبت به درمان خانگی دوام بیشتری دارد.
کامپوزیت: بهترین دکتر کامپوزیت در تهران به بررسی سلامت دهان و دندانها میپردازد و بعد از اطمینان از سلامتی آنها نوع و رنگ کامپوزیت دندان را برای فرد مشخص میکند و با تکنیک لایهگذاری رنگ و شکل دندانها را بهبود میبخشند. استفاده از کامپوزیت برای دندان های فاصله دار و بد رنگ یا دندانهای شکسته موثر است زیرا ظاهر دندانها را بهبود میبخشد همچنین کامپوزیت یکی از سریعترین روشها برای سفیدکردن دندانها نسبت به بلیچینگ است.
لمینت: دندانپزشک ابتدا از دندان بیمار قالبگیری کرده سپس بر روی دندان خراشهایی ایجاد میکند و سپس لایههای سرامیکی را بر روی دندانها میچسباند تا خراشیدگیها، لکها، ترک خوردگیها را بپوشاند. لازم به ذکر است که این روش لکها و زردی روی دندان را از بین نمی برد بلکه آن را میپوشاند و اگر دندان دچار عفونت شود ممکن است به خاطر این لایه شما متوجه ان نشوید و درمان لازم را انجام ندهید.
جرمگیری دندان: جرمگیری دندان یکی از روشهای مهم در حفظ بهداشت دهانی و سفید کردن دندانها است با جرمگیری، پلاکهای روی دندان از بین می رود و در نتیجه باعث از بین بردن زردی دندان میشود. این روش عموما برای پاک کردن لکهها و اصلاح مشکلات جزئی دندانها استفاده میشود با انجام جرمگیری دندان به صورت منظم و به همراه بهداشت دهانی مناسب، میتوانید پلاکهای زائد را روی دندانهای خود کاهش دهید.
معایب سفید کنندههای دندان
- یکی از مشکلات پس از استفاده از سفید کنندهها، افزایش حساسیت دندانی است. بعضی از سفید کنندهها میتوانند باعث تحریک عصبهای دندان شوند و حساسیتهای دندانی به سرما، گرما و تغییرات غذایی ایجاد کنند.
- استفاده از سفید کنندهها همیشه موثر نیست و ممکن است با وجود استفاده از آنها لکهها و زردی همچنان بر روی دندان باقی بماند.
- برخی از سفید کنندهها نیاز به استفاده مداوم و مرتب دارند تا تاثیرات مثبت آنها آشکار شود و محدودیتهایی را برای بعضی از افراد که عادت به استفاده مکرر از سفید کننده ندارند، ایجاد میکند.
- استفاده نادرست از سفید کنندهها میتواند به مشکلاتی مانند: تحریک و التهاب لثه، خراشیدگی مینا دندان و حساسیت دندانها منجر شود. همچنین، استفاده بیش از حد از سفید کنندهها منجر به آسیب دندانها و بافتهای اطراف آنها میشود.
- نکته مهم این است که اکثر سفید کنندهها تاثیر موقتی دارند و نیاز به استفاده مداوم دارند تا رنگ دندانها را حفظ کنند و با توقف استفاده و تغذیهای نامناسب، دندانها دوباره زرد میشوند.
کلام آخر
برای این که بدانیم چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟ توصیه میشود مصرف مواد غذایی که بر رنگ دندانها تاثیر دارند را محدود کنید و پس از مصرف، دهان و دندانهای خود را شستشو دهید. حتما دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید همچنین با مصرف مواد غذایی سالم و تازه که حاوی ویتامین C و کلسیم میباشند به سلامت دندانهای خود کمک کنید تا از تشکیل پلاکها بر روی دندان جلوگیری شود و دندانهایی سفید داشته باشید.
از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم در مورد این که چگونه دندانهایمان را سفید کنیم؟ را برای شما بیان کنیم. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شده باشد در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد، میتوانید از طریق سایت تاپتنا با ما در میان بگذارید.