پزشکان

بهترین سن برای بارداری【سال1402】❤️

ما در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با بهترین سن برای بارداری آشنا کنیم تا در صورت لزوم از آن استفاده کرده و با آگاهی کامل اقدام به بارداری کنید. عوامل متعددی بر بارداری تاثیرگذار است که یکی از مهم ترین آنها سن مادر است و این معیار به طرق مختلف بر بارداری تاثیر می گذارد، بنابراین تخمین این سن با توجه به بالا رفتن سن ازدواج کمی سخت شده است، اما در کل، باید گفت که همه متخصصان زنان و زایمان معتقدند سن بارداری در سنین مختلف متفاوت است، بارداری در هر سنی مزایا و معایبی دارد که در ادامه مقاله برای آگاهی بیشتر شما عزیزان و همچنین برای بارداری سالم با برخی از این معایب و مزایا آشنا می شویم. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت کنید.

بهترین سن برای بارداری

باروری زنان از حدود 20 سالگی افزایش می یابد و در 25 سالگی به حداکثر خود می رسد. بهترین سال های باروری یا بارداری برای یک زن بین 25 تا 30 سالگی است. از 30 سالگی میزان باروری کاهش می‌یابد و از 35 سالگی این میزان افزایش می‌یابد، شیب سریع‌تر کاهش می‌یابد که در این صورت پس از 40 سال و به خصوص 42 سال، نرخ باروری به صورت خودبه‌خود یا با کمک روش های باروری کاهش می‌یابد.

از گذشته تا امروز بارداری در 40 سالگی و به خصوص 44 سالگی بسیار کم است، اما غیرممکن نیست که باید دانست در 35 سالگی علاوه بر افت باروری، تعداد ناهنجاری های کروموزومی تخمک نیز منجر به آن می شود. به ناهنجاری های جنینی و سقط جنین نیز افزایش می یابد که باعث نگرانی زوج ها می شود اما با پیشرفت علم در زمینه پزشکی و همچنین در زمینه باروری، این نگرانی تا حدودی برطرف شده است.

امروزه به دلایل متعدد و نگرانی های فراوان از جمله افزایش سن ازدواج و افزایش فعالیت های اجتماعی زنان، سن بارداری به پایان دوره تولید مثل موکول می شود و بدون اقدام برای باردار شدن و بدون اقدام با اطلاع زوجین از باروری خود، نابارور یا رو به کاهش باروری، سالهای طلایی باروری زنان خواهد گذشت. زن و شوهری که در سن 30-25 سالگی ازدواج کرده اند، با اهداف مختلف، این اقدام را تا حدود 40 سالگی به تعویق انداخته و پس از تثبیت شرایط زندگی خودريال اقدام به بارداری می کنند که ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.

بهترین سن برای بارداری

خطرات به تاخیر انداختن بارداری

دانستن بهترین سن برای بارداری و همچنین مضرات به تعویق انداختن بارداری به سنین بالاتر مهم و موثر است که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • باروری در 40 سالگی حدود 50 درصد کاهش می یابد و اگر در 25 سالگی می توان حدود 6 ماه تا بارداری صبر کرد، در 40 سالگی باید حدود 15 ماه صبر کرد که در این صورت احتمال بارداری در 35 سالگی حدود 53 است. درصد در 40 سالگی حدود 35 درصد و بعد از 45 سال فقط 5 درصد است که بهتر است زوجین در سال های اول زندگی خود اقدام به بارداری کنند.
  • احتمال افزایش اختلالات کروموزومی مانند سندرم داون با افزایش سن مادر بسیار زیاد است و همچنین در سنین بالا احتمال بروز بسیاری از بیماری های ژنتیکی پدر وجود خواهد داشت که برای بررسی این ناهنجاری ها باید انجام آمنیوسنتز یا آزمایش NIFTY توصیه می شود که برای زوجین پرهزینه و خطرناک است.
  • با افزایش سن مادر در دوران بارداری، احتمال ابتلا به دیابت و فشار خون افزایش می یابد و سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد، همچنین احتمال مسمومیت در دوران بارداری، کبد چرب در دوران بارداری نیز وجود دارد که در این صورت، مادر باید همیشه تحت نظر باشد.
  • احتمال سقط جنین در زنانی که در سن 40 سالگی باردار می شوند بیشتر است و سقط جنین در این سن در 3 ماه اول بارداری اتفاق می افتد و ناهنجاری های کروموزومی نیز به افزایش این احتمال کمک کرده و در نهایت مشکل ساز می شود.
  • با افزایش سن مادر، احتمال مرگ جنین افزایش می یابد و ممکن است سلامت جنین به دلیل مشکلات خونریزی مکرر، زایمان های متعدد، خونریزی جفت، زایمان زودرس و عوارض ناشی از تولد، به خطر بیفتد.

نکات مهم برای بارداری سالم

اگر به دنبال باردار شدن هستید، نکاتی که در ادامه شرح داده شده است: ممکن است به شما کمک کند:

  • رسیدن به وزن ایده آل مهم است و BMI طبیعی باید بین 19 تا 24 باشد. برای باردار شدن نیازی به افزایش وزن یا کاهش وزن ندارید.
  • مصرف کافئین و الکل ممنوع است و مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد کافئین با احتمال سقط جنین همراه است و از طرفی مصرف مداوم الکل می تواند باروری را به تاخیر انداخته و سلامت جنین را به خطر بیندازد.
  • ترک سیگار در این دوره به شدت توصیه می شود زیرا سیگار می تواند خطر آسیب رساندن به جنین را افزایش دهد و خطر سقط جنین را در صورت بارداری افزایش دهد.
  • شما باید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید، زیرا رژیم غذایی پرچرب می تواند منجر به افزایش وزن شود که می تواند شانس باروری شما را کاهش دهد.
  • قبل از بارداری به متخصص زنان مراجعه کنید تا از سلامت و باروری خود اطمینان حاصل کنید و بعد از بارداری به طور مرتب برای معاینات به پزشک مراجعه کنید زیرا در این صورت پزشک می تواند سلامت شما و شما را به طور منظم بررسی کند تا جنین شما را ارزیابی کند و در صورت بروز مشکل، بررسی کند. ، با کمک پزشک به سرعت آن را اصلاح کنید.
  • درمان هر نوع بیماری زمینه ای مانند دیابت و فشار خون را با دقت و با کمک پزشک متخصص بررسی و به سرعت درمان را اغاز کنید تا برطرف یا کنترل شود.
نکات مهم برای بارداری سالم

معایب بارداری در سن پایین

عدم مراقبت در دوران بارداری: نوجوانان باردار در معرض خطر عدم دریافت مراقبت های دوران بارداری کافی هستند و مراقبت های دوران بارداری به ویژه در ماه های اولیه بارداری بسیار مهم است و نظر دارد و هر گونه عارضه ای را که پیش می آید به سرعت درمان می کند. ویتامین ها، از جمله مصرف اسید فولیک در دوران بارداری، که به طور ایده آل قبل از بارداری مصرف می شود، برای جلوگیری از برخی نقص های مادرزادی مانند نقص لوله عصبی ضروری است.

فشار خون بالا: نوجوانان باردار در مقایسه با زنان باردار 20 و 30 ساله در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا هستند و همچنین در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی هستند، یک وضعیت پزشکی خطرناک که با فشار خون بالا همراه با پروتئین اضافی در خون مشخص می شود. آسیب به دست ها و صورت و اندام ها. این خطرات پزشکی می تواند به رشد جنین متولد نشده آسیب برساند. و می توانند عوارض بعدی بارداری مانند زایمان زودرس را به همراه داشته باشد.

زایمان زودرس: بارداری کامل حدود 40 هفته طول می کشد و نوزادی که قبل از هفته سی و هفتم متولد شده باشد، نوزاد نارس است. در برخی موارد می توان زایمان زودرس را که خیلی زود در بارداری شروع می شود با دارو قطع کرد که در این صورت برای سلامت مادر یا نوزاد باید زودتر به دنیا بیاید و هر چه زودتر به دنیا بیاید این خطر بیشتر می شود. مشکلات تنفسی، گوارشی، بینایی، شناختی شایع تر است.

نوزاد کم وزن: هنگام تولد بارداری در سنین نوجوانی خطر بیشتری برای تولد نوزادان کم وزن و نارس دارد، زیرا زمان کمتری در رحم برای رشد دارند و در این صورت، نوزادانی که کوچک هستند به کمک بخش مراقبت از نوزادان بیمارستان برای کمک به تنفس پس از آن نیاز دارند.

تاثیرات روانی بارداری در سن پایین

مادران نوجوان می توانند با تعدادی از شرایط و مسائل روحی و روانی مربوط به زایمان و تازه مادر شدن مواجه شوند که نمونه هایی از این شرایط سخت دوران بارداری نوجوانان در ادامه مقاله توضیح داده شده است:

افسردگی در دوران بارداری: نوجوانی مادر یک عامل خطر برای افسردگی است و اگر مادری قبل از هفته 37 زایمان کند یا عوارضی را تجربه کند، ممکن است خطر افسردگی افزایش یابد، زیرا افسردگی در بارداری در سنین پایین بسیار شایع است.

مشکل در ادامه تحصیل: بسیاری از دختران نوجوانی که ناخواسته یا حتی خود به خود باردار می شوند، فرصت ادامه تحصیل و یافتن مشاغل چالش برانگیز و انگیزشی را از دست می دهند که منجر به ناامیدی و افسردگی می شود.

افسردگی پس از زایمان: این زمانی است که یک زن علائم را برای یک تا دو هفته پس از زایمان تجربه می کند. این علائم شامل نوسانات خلقی، اضطراب، غمگینی، مشکل در تمرکز، مشکل در غذا خوردن و مشکل در خواب است که در این صورت احتمال ابتلای مادران نوجوان به افسردگی پس از زایمان نسبت به همتایان بزرگسال خود دو برابر است و این علائم نیز می تواند چندین برابر باشد و همچنین ممکن است گاهی اوقات برای مدت طولانی با او همراه باشد.

احساس تنهایی و انزوا: احساس ترس، انزوا و تنهایی می تواند یک مشکل واقعی باشد. و بدون حمایت خانواده یا سایر بزرگسالان، نوجوانان باردار کمتر به غذا خوردن خوب، ورزش یا استراحت کافی می‌پردازند و کمتر در ملاقات‌های منظم دوران بارداری خود شرکت می‌کنند. داشتن حداقل یک بزرگسال قابل اعتماد و حمایت کننده برای کمک به آنها برای دریافت مراقبت های دوران بارداری و حمایت عاطفی که برای سالم ماندن در دوران بارداری نیاز دارند بسیار ارزشمند است.

علاوه بر موارد ذکر شده، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب، حملات پانیک، نداشتن والدین مناسب، احساس بی ارزشی، سوء مصرف مواد و افکار خودکشی نیز از اثرات و پیامدهای روانی بارداری در سنین پایین محسوب می شود که در این صورت افراد باید به پزشک مراجعه کرده و پس از تشخیص درمان خود را آغاز کنند.

تاثیرات روانی بارداری در سن پایین

کلام آخر

با افزایش سن، برخی از خطرات مرتبط با بارداری افزایش می‌یابد، اما تعیین سن مناسب برای بارداری و بچه‌دار شدن هم برای زنان و هم برای مردان امکان‌پذیر نیست. علیرغم کاهش باروری با افزایش سن، اکثر زنان از نظر بیولوژیکی سالم می توانند تا زمان یائسگی باردار شوند و اکثر مردان سالم هنوز در دهه 60 و 70 خود بارور هستند که تحقیقات نشان می دهد بهترین زمان برای باردار شدن برای افراد مختلف، می تواند متفاوت باشد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با بهترین سن برای بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا