بهترین قرص برای درد سیاتیک【سال1402】⭐
ما در این مقاله قصد داریم به شما بهترین قرص برای درد سیاتیک را معرفی کنیم. بیشتر افراد درد سیاتیک را تجربه کردهاند، دردی شدید که از ناحیه کمر شروع شده و در پشت ران و ساق پا احساس میشود و گاهی اوقات حرکت کردن را مختل میکند اما با راهکارهای مناسب مانند: انجام ورزشهای مخصوص، مصرف داروهای مسکن، استفاده از پمادها و قرصها میتوان درد سیاتیک را تسکین داد.
علت درد سیاتیک چیست ؟
عصب سیاتیک از ریشههای عصبی و کمری انتهای ستون مهرهها منشا گرفته و سپس این ریشههای عصبی به هم متصل شده و عصب سیاتیک را به وجود میآورند که از پشت لگن بیرون آمده و به پشت استخوان ران رفته و سپس در سطح زانو به عصبهای تیبیال و پرونئال تقسیم میشود و انشعابات آن تا کف پا ادامه دارد. درد سیاتیک دردی است که از تحریک و التهاب عصب سیاتیک که طولانیترین عصب بدن است ناشی میشود.
علائم شایع درد سیاتیک گزگز و درد و بی حسی در ساق پاها و در سرتاسر کمر تا باسن میباشد همچنین ایجاد شک الکتریکی و سوزن سوزن شدن پاها و ایجاد بیحسی و ضعف عضلانی در موارد شدید دیده میشود در حالی که درد سیاتیک معمولا با تحریک ریشههای عصبی نخاع ایجاد میشود گاهی اوقات میتواند از ریشههای عصبی باسن نیز منشا بگیرد زیرا در این ناحیه دستههای عصب سیاتیک میتوانند با فشار تحریک شوند. وجود علائمی مانند: بیاختیاری ادرار و مدفوع و عدم توانایی شما در خم و راست کردن پاها، نشانه نیاز به عمل جراحی است.
علل درد عصب سیاتیک وجود تومورها در ستون مهرهها، تنگی کانال نخاع، بیماری دیابت و وجود فتق دیسک یا خار استخوان در مسیر عصب سیاتیک میباشد. وقتی به ریشه عصب سیاتیک فشار وارد میشود جریان های الکتریکی دائما به عضله مربوطه فرستاده شده و عضله دچار انقباض و سفتی میشود که به آن اسپاسم عضلانی میگویند اگر این فشار به عصب حسی وارد شود باعث احساس درد در مسیر حرکت سیاتیک میشود و اگر به عصب حرکتی وارد شود باعث سفت شدن عضلات و عدم حرکت آن میشود.
معرفی بهترین قرص برای درد سیاتیک
استامینوفن: این دارو مسکن است و بر روی التهاب تاثیری ندارد و برای کاهش درد و تب به کار میرود و با کاهش انتقال پیامهای عصبی درد که از سیستم مغزی- نخایی به مغز میرود، احساس درد را کاهش میدهد. استامینوفن یکی از بهترین قرص برای درد سیاتیک است اما مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود افرادی که دچار مشکلات کبدی مانند: کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی هستند باید آن را با احتیاط مصرف کنند و به هیچ عنوان استامینوفن را با الکل مصرف نکنید زیرا به کبد آسیب میرساند.
پاراستامول: برای کنترل دردهای معمولی مانند: سردرد، دردهای عضلانی استفاده میشود و همچنین برای کاهش تب در بیماران به کار میرود. این دارو برای کنترل درد سیاتیک مورد استفاده قرار میگیرد، اما باید توجه داشت که پاراستامول تنها یک داروی ضد درد است و علائم و علل مرتبط با سیاتیک را نمیتواند به طور کامل درمان کند و برای درمان درد سیاتیک باید به بهترین دکتر ستون فقرات در تهران مراجعه کنید. افرادی که مشکلات کبدی و کلیوی، مشکلات سوء تغذیه و آرتریت خفیف دارند باید با مشورت پزشک از این قرص استفاده کنند همچنین در هنگام استفاده از این قرص از مصرف الکل به خاطر عوارض جانبی خودداری کنید.
کاهش درد سیاتیک با قرصهای ضد التهابی
وقتی در ناحیهای از بدن سلولها دچار آسیب میشوند، گلبولهای سفید همراه با آب از رگها خارج شده تا با عامل ایجادکننده آسیب مبارزه کنند و این خود باعث ایجاد التهاب و ورم در آن ناحیه میشود و سپس سلولهای سالم جایگزین سلولهای آسیب دیده خواهند شد در واقع ایجاد التهاب در بدن برای دفع آسیب وارد شده به بدن است که علائم آن به صورت تورم و درد ظاهر میشود برای کاهش این درد در عصب سیاتیک میتوان از قرصهای ضد التهابی استفاده کرد که شامل موارد زیر است:
ناپروکسن: بهترین قرص برای درد سیاتیک است و یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی میباشد که برای کنترل درد و التهاب سیاتیک مصرف میشود و چون به عنوان مهارکننده نوعی آنزیم که باعث ایجاد درد میشود عمل میکند به تسکین التهاب و درد و فشار عصب سیاتیک کمک خواهد کرد و عوارض جانبی آن شامل: احتمال خونریزی معده و ریه، مشکلات کلیوی و افزایش خطر بروز عوارض قلبی و عروقی میباشد پیشنهاد میشود در هنگام مصرف آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ایبوبروفن: بهترین قرص برای درد سیاتیک است و یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی میباشد که باعث کاهش هورمونهایی میشود که التهاب و درد را در بدن ایجاد میکنند. ایبوپروفن برای کاهش تب و درمان درد یا التهاب ناشی از بیماریهایی مانند: سردرد، سیاتیک، آرتریت، دردهای قاعدگی به کار میرود و توجه کنید این دارو می تواند خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد و قبل یا بعد از جراحی بای پس قلب نباید مصرف شود. ایبوپروفن همچنین ممکن است باعث خونریزی معده یا روده شده پس هنگام مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
دیکلوفناک: بهترین قرص برای درد سیاتیک میباشد این دارو میتواند به عنوان یکی از گزینههای درمانی برای کنترل درد سیاتیک مورد استفاده قرار گیرد که با کاهش التهاب و فشار عصبی، علائم درد مرتبط با سیاتیک را کاهش میدهد. توجه کنید در صورتی که به آسپرین آلرژی دارید از این دارو هم نباید استفاده کنید. افرادی که سابقه زخم معده یا جراحی قلبی دارند، باید از مصرف دیکلوفناک پرهیز کنند همچنین در سه ماه آخر بارداری نباید از این دارو استفاده کرد زیرا به جنین آسیب وارد میکند.
تاثیر شلکننده عضلات در التیام درد سیاتیک
متوکاربامول(باکسول): این قرص یکی از بهترین قرص برای درد سیاتیک است و باعث رفع اسپاسم در عضلات کمر میشود و از دسته داروهای شلکننده عضلانی برای تسکین دردهای عضلانی حاد و استخوانی میباشد. مدت استفاده از این دارو باید محدود باشد و آن را میتوان همراه غذا یا بدون آن مصرف کرد این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی شود بنابراین در هنگام رانندگی از آن استفاده نکنید. اگر جراحی یا درمان دندانپزشکی دارید دندانپزشک خود را از مصرف این دارو مطلع کنید همچنین از مصرف این دارو همراه با آنتی هیستامینها، کدئین و دیازپام خودداری کنید.
باکلوفن: این قرص برای درمان گرفتگی عضلانی ناشی از آسیب به ستوان فقرات است که با نسخه بهترین دکتر ارتوپد در تهران تجویز میشود و باعث آرام شدن ماهیچهها شده و گرفتگی آنها را برطرف میکند. هنگام مصرف باکلوفن از مصرف الکل و مخدرها پرهیز کنید همچنین سالمندان نیز به علت عوارض دارو که شامل گیجی و خواب آلودگی است. این قرص را با مشورت پزشک مصرف کنند. توجه کنید که در دوران شیردهی از مصرف آن خودداری کنید زیرا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود.
تیزانیدین: این دارو در زمانی که عضلات، دچار انقباضات طولانی و متناوب میشوند با تاثیر روی اعصاب مغزی – نخاعی با انسداد تکانههای عصبی که به مغز فرستاده میشود احساس درد را برطرف میکند. تجویز آن توسط پزشک با دوز کم آغاز میشود و به تدریج دوز آن را افزایش میدهد در صورت داشتن اختلالات خواب، مشکلات کبدی و کلیوی هنگام مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید همچنین از مصرف همزمان الکل با تیزانیدین خودداری کنید زیرا باعث افزایش سرگیجه و خواب آلودگی میشود.
معرفی انواع پماد و چسبهای ضد درد سیاتیک
استفاده از پمادها و کرمها در درمان درد سیاتیک به عنوان یک مسکن فوری عمل میکند زیرا با افزایش جریان خون و کاهش التهاب و بیحسی، درد عصب را کاهش میدهد پمادهایی مانند: نپترکس، کرم ژل آرنیکا، متیل سالیسیلات و… از این دسته هستند.
نپترکس: کرمی موثر و خارقالعاده برای کاهش درد عضله و اعصاب میباشد و در دردهای عصب سیاتیک باعث از بین بردن خارش، ضربان و گزگز ناحیه کمر، باسن و پاها میشود ترکیبات آن کاملا گیاهی بوده و همچنین به کاهش دردهای مفصلی هم کمک میکند.
کرم ژل آرنیکا: کرمی ارزن قیمت است که علائم کمر درد و پا درد را تسکین میدهد و در کاهش درد عصب سیاتیک و همچنین دردهای عصبی ناشی از صدمات ورزشی موثر است و باعث افزایش جریان خون شده و علائم التهاب را کاهش میدهد.
هنگام مصرف پمادها برای رفع درد سیاتیک باید پماد را روی انتهای ستون مهرهها و پشت لگن بمالید زیرا ریشههای عصبی سیاتیک در آن جا قرار دارد و وقتی درد در آن ناحیه برطرف شود دردی در پشت رانها یا ساق پا احساس نخواهید کرد همچنین بعد از استعمال پماد با انجام حرکات کششی مناسب به انعطاف پذیری کمر کمک کنید.
کلام آخر
علائم سیاتیک به صورت درد در ناحیه لگن، کمر و ساق پا نمایان میشود و در صورت بروز درد باید به پزشک مربوطه مراجعه کنید. پزشک با انجام تست نوار عصب و عضله و انجام معاینات لازم، بهترین قرص برای درد سیاتیک را برای شما تجویز میکند که شامل داروهایی مانند: دیکلوفناک، ایبوپروفن و پاراستامول است که برای کنترل درد سیاتیک موثر میباشد.
از شما عزیزان بسیار قدردانیم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. ما در این مقاله سعی کردیم بهترین قرص برای درد سیاتیک را به شما معرفی کنیم. امیدواریم مطالب ذکر شده اطلاعات مفیدی را در مورد پیشگیری از درد سیاتیک به شما داده باشد در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد، میتوانید از طریق سایت تاپتنا با ما در میان بگذارید.