سرگرمی و ورزش

بهترین جاذبه های گردشگری رشت【سال1402】❤️ + لیست 10 تایی

همه ما می دانیم که شمال ایران جذابیتی منحصر به فرد و دیدنی دارد که آن را به منطقه ای بسیار محبوب و دیدنی کرده است به طوری که یکی از جذاب ترین مقصد های سفر در داخل کشور است. یکی از زیباترین شهر های شمالی شهر رشت است که از پیشرفته ترین و زیباترین شهر های ایران است. با ما همراه باشید تا بهترین جاذبه های گردشگری رشت را به شما معرفی کنیم.

شهر رشت

شهر رشت بزرگ ترین مرکز تجمع گیلکی ها در سراسر دنیا است. این شهر مرکز استان گیلان است .

  • تاریخچه شهر رشت

در منابع تاریخی آمده است این شهر با احتمال بالا قبل از اسلام در زمان ساسانیان به وجود آمده است. در دوران صفویه مرکز گیلان  پس از فومن به رشت منتقل گشت و این امر موجب افزایش اهمیت بیش از پیش این شهر شد. رشت را در گذشته دارالعماره (دارالمرز ) نیز می نامیدند .

این شهر در قدیم تنها راه ارتباطی و بازرگانی ایران از طریق بندر انزلی به اروپا محسوب می شد و از زمان شاه عباس دوم تا اواخر حکومت قاجاریه شهر رشت مرکز تجاری بزرگی بوده است و کاروانهایی در شهر برای خرید ابریشم توقف می کردند و کالاهای خود را از این طریق به بنادر دریای مدیترانه ارسال می داشتند.

آب و هوای رشت چگونه است؟

از لحاظ آب و هوایی و همچنین پوشش گیاهی، رشت یکی از سبزترین استان های کشور با آب و هوایی همیشه دلنشین و معتدل است. بیشتر دلیل شهرت و محبوبیتش نیز همین آب و هوای بی نظیرش است. پتانسیل طبیعت رشت باعث شده که بیشتر جاذبه های این شهر طبیعی باشند و یا در بستر طبیعت شکل بگیرند. مردم رشت شمال به زبان گیلکی و فارسی صحبت می کنند.

بهترین زمان برای سفر به رشت چه موقع است؟

رشت تابستان‌هایی گرم و شرجی دارد (دمای هوا در این فصل به ۳۷ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد) .بر اساس اطلاعات هواشناسی، مرداد گرم‌ترین ماه و بهمن سردترین ماه رشت است (دمای هوا در زمستان رشت به منفی ۵ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد). به‌طور کلی بهترین زمان به این شهر از نظر آب و هوا، اوایل بهار تا اواخر آن (مخصوصا اردیبهشت) و اوایل پاییز است.

اگر در برابر هوای کمی سرد پاییزی این شهر کم طاقت نباشید، ماه مهر هم یکی از بهترین‌ زمان‌های سفر به رشت است. اگر شما هم مثل من عاشق هوای ابری، مه‌آلود و بارانی شمال هستید، اواسط مهر تا اوایل آبان به این شهر سفر کنید و بیشترین لذت را از هوای این شهر ببرید و اکسیژن خالص تنفس کنید.

 

چطوری بریم رشت؟

رشت دارای فرودگاه بین‌المللی، راه‌آهن و ترمینال برای حمل و نقل برون شهری است. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید با توجه به بودجه سفر خود می‌توانید انتخاب کنید که از کدام وسیله حمل و نقلی برای سفر به این شهر استفاده کنید. رشت با تهران و شهرهای اطرافش با اتوبوس  متصل است. شرکت‌های حمل و نقل بسیاری جابه‌جایی مسافران را بر عهده دارند.

10 تا از بهترین جاذبه های گردشگری رشت را بشناسید!

میدان شهرداری رشت

میدان شهرداری رشت

میدان شهرداری رشت مربوط به دوره ی پهلوی است و از بهترین جاذبه های گردشگری رشت محسوب می شود و مجموعه آن شامل کاخ شهرداری، موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران می‌شود. ساختمان شهرداری و برج ساعت آن، نماد شهر رشت است. این بنادر تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۱۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تاریخچه میدان شهر داری رشت

میدانی که هم اکنون به نام شهرداری رشت می‌شناسیم از زمانی که رشت مرکز زندگی و تجارت بود به عنوان مرکز شهر محسوب می شد. گفته می‌شود محل ساختمان شهرداری فعلی تپه‌ای بلند بود که روی آن بقعه امام‌زاده جعفر قرار داشت.

مهندس و طراح اصلی ساختمان شهرداری شخصی از ارامنه مقیم رشت به نام آرتم سرداراف است. طبق اسناد و مدارک بازمانده تاریخ افتتاح و منتقل شدن اداره شهرداری به این ساختمان به سال 1305 مربوط می شود.

بناهای اطراف میدان شهرداری

  • ساختمان شهرداری و برج ساعت

ساختمان شهرداری رشت به دستور اداره بلدیه شهر در ضلع غربی میدان توسط معمار ارمنی-آلمانی به نام آرتم سرداراف ساخته شد. امروزه این ساختمان به عنوان شهرداری مرکزی رشت استفاده می شود. درسال 1305 کار ساخت این بنا به اتمام رسید. اما ساعت این میدان را سه سال بعد در سال 1308 روی برج دیده بانی ساختند. ساختمان شهرداری و برج ساعت آن اغلب به عنوان نماد شهر رشت به کار می روند. صدای زنگ ساعت هم از ویژگی های خاص این میدان است، هر ساعت به تعداد شماره آن ساعت و هر نیم ساعت یکبار زنگ می زند.

  • هتل ایران رشت

این بنا در ضلع شمالی میدان قرار دارد و ساخت آن در سال 1314 به اتمام رسید. این اثر در تاریخ 25 اسفند 1379 با شماره ثبت 3499 به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسید.

  • کتابخانه ملی

احتمالا تا به امروز شنیده اید که شهر رشت شهر اولین هاست. باید اضافه کنم که کتابخانه ملی رشت هم اولین کتابخانه ملی ایران است. ایده ساخت این کتاب خانه در سال 1306 توسط محمد علی تربیت که رئیس اداره فرهنگ گیلان بود ارائه شد. افتتاح این کتابخانه همزمان با هزاره ی فردوسی بود. همچنین جالب است بدانید این کتابخانه به دولت وابسته نیست.

  • ساختمان پست

این ساختمان هم مثل بناهای دیگر میدان شهرداری در اوایل دوره پهلوی ساخته شده. اداره پست شهر رشت هنوز هم در این ساختمان است، اما قرار است  در آینده ساختمان پست تبدیل به موزه شود.این بنا نیز جزو آثار ملی به ثبت رسیده است.

  • پیاده راه

در همه جای میدان که نگاه بیاندازید می توانید نماد یا تندیسی ببینید که نگاه را جذب می کند. تندیس قدیمی ترین عکاس رشت ، استاد دروی و مجسمه میرزا کوچک خان سوار بر اسب در ابتدای خیابان سعدی ، پیرمرد دوچرخه سوار و…

همچنین آب نمای بزرگ وسط میدان و فواره های آن و پخش موسیقی این ساختمان را دل نواز تر و زیباتر می کند.

چگونه به میدان شهرداری رشت بروم؟

تمام خیابان‌های منتهی به میدان شهرداری تا چند صد متری سنگ فرش شده اند و تردد ماشین  از هیچ کدام از مسیر‌ ها امکان‌پذیر نیست. ورود به خیابان سعدی فقط برای تاکسی‌ها ممکن است.

راه‌های دسترسی به میدان شهرداری از خیابان شریعتی، خیابان علم الهدی، خیابان امام و سبزه‌میدان ممکن می‌باشد. که برای رسیدن به میدان باید ماشین خود را دور از میدان پارک کنید و باقی مسیر را پیاده روی کنید.

بازار بزرگ رشت

بازار بزرگ رشت

این بازار بزرگ ترین بازار رو باز کشور می باشد و مرکز کلیه ی فعالیت‌های بازرگانی در استان گیلان است و همچنین یکی از بهترین جاذبه های گردشگری رشت و گیلان می باشد. در گوشه و کنار بازار می توان جلوه های گوناگونی از زیبایی های فرهنگ بومی گیلان یافت که در جایگاه خود بسیار زیباست. این بازار را بخش‌های گوناگونی نظیر کاروانسراها، طاقی‌ها و… تشکیل می‌ دهد. در بافت 24 هکتاری بازار رشت، 14 کاروانسرا وجود دارند که توسط راسته های مختلف به هم مربوط هستند. این کاروانسرا ها در اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی به عنوان کانون بازرگانی ساخته شدند.

بخش های بازار بزرگ رشت

  • طاقی بزرگ
  • طاقی کوچک
  • طاقی سعادت
  • کاروانسرای محتشم
  • کاروانسرای چینی چیان
  • کاروانسرای ملک

چگونه برم بازار بزرگ رشت؟

این بازار در نزدیکی میدان شهرداری در خیابان امام خمینی قرار دارد. می توانید از خودروی شخصی و تاکسی برای رسیدن به آن استفاده کنید.

پارک جنگلی سراوان

پارک جنگلی سراوان

پارک جنگلی سراوان از آن دسته جاذبه‌های طبیعی است که با توجه به امکانات مناسبی که برای گردشگران فراهم آورده جز بهترین جاذبه های گردشگری رشت برای خانواده و افراد در همه سنین است.

این پارک از قدیمی ترین پارک های جنگلی گیلان و جزو مجموعه های بی نظیری از گونه های متنوع و نادر گیاهی است و چشم انداز های فوق العاده ای دارد.

نزدیکی این پارک به جاده سراسری باعث می شود در زمره پارک های جنگلی مهم قرار گیرد و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری رشت باشد.

علت تفاوت این پارک جنگلی با دیگر پارک های جنگلی استان های شمالی، دریاچه های مسحورکننده و خروشانی که در این پارک قرار دارد. در ابتدای ورود به پارک در سمت چپ جلوه ای تماشایی از دریاچه این پارک به چشمتان می خورد. اسم دیگر رودخانه این پارک هم خروشان است و برای تماشای ان باید در امتداد پارک پیش بروید.

بهترین زمان برای بازدید از این پارک چه موقع است؟

بهترین زمان برای بازدید از پارک جنگلی سراوان بهار و تابستان است، چرا که انبوهی از درختان در این فصل سراسر جنگل را فرا می‌گیرد و سرسبزی زیبایی به آن می‌بخشد. اما در فصل پاییز هم این جنگل با برگ‌های رنگارنگ درختان زیبایی جادویی دارد.

اگر شما هم مانند من عاشق فصل پاییز هستید، این فصل بهترین مناظر و جاذبه را برای شما دارد.

چگونه به پارک جنگلی سراوان بروم؟ 

برای رفتن به این پاک باید به کیلومتر ۱۷ اتوبان رشت-قزوین بروید. این پارک در سمت غرب جاده واقع است. پارک جنگلی سراوان در حد فاصل رشت تا سیاهکل، در محدوده وسیعی از جنگل سراوان قرار دارد. این پارک جنگلی از شرق به اتوبان رشت-قزوین، از جنوب به روستای کچا، از غرب به روستای بهدان و از شمال به جاده نیروگاه می‌رسد.

ساعت کار این مجموعه همه روزه و 24 ساعته است.

موزه میراث ملی روستایی

موزه میراث روستایی

چرا بریم موزه میراث روستایی؟

  • اولین اکوموزه ایران است.
  • فضایی متفاوت دارد و در فضای باز برگزار شده است.
  • فرصت عالی برای آشنایی با فرهنگ و معماری گیلان است.
  • خانه ها کاملا به شکل سنتی حفظ شده اند.

موزه میراث روستایی کجاست؟

این موزه در پارک جنگلی سروان رشت قرار دارد. این موزه در فضای باز و زمینی به مساحت حدود ۲۶۰ هکتار برپا شده است و تجربه ای تازه از موزه گردی را در اختیار قرار می دهد.

خانه میرزا کوچک خان جنگلی

خانه میرزا کوچک خان جنگلی

این بنای تاریخی از بهترین جاذبه های گردشگری رشت محسوب می شود که در مرکز شهر واقع شده و سالانه پذیرای بازدید کنندگان بسیاری از سراسر نقاط کشور است. میرزا کوچک خان جنگلی از شخصیت های بزرگ سیاسی استان گیلان است که خانه او در محله استاد سرا در خیابان دبیری قرار دارد. خانه میرزا کوچک خان جنگلی امروزه تبدیل به موزه ای دیدنی در شهر رشت شده و اکثر افرادی که به این شهر سفر می کنند به بازدید از خانه میرزا کوچک خان جنگلی می روند.

چگونه به خانه میرزا کوچک خان برویم؟

خانه میرزا کوچک خان جنگلی همه روزه به جز ایام سوگواری پذیرای بازدیدکنندگان است و افراد می توانند در طول هفته همه روزه از ساعت 8 صبح الی 14 بعدظهر به بازدید از آن بروند و در روزهای جمعه نیز این موزه از ساعت 9 الی 16باز است.

این خانه در نزدیک میدان شهرداری رشت و خیابان استاد سرا، خیابان سهیل دبیری واقع شده است به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد دسترسی آن به راحتی امکان پذیر است.

دریاچه سقالکسار

دریاچه سقالکسار

زمانی که به دریاچه سقالکسار برسیم متوجه می‌شویم که خبری از فیلتر  نیست. برعکس، رنگ‌ها در فصل بهار آنقدر اغراق‌شده هستند که شما را به یاد عکس های زیبای  پس زمینه گوشی یا کامپیوتر خود می اندازند. مساحت ۱۵ هکتاری این دریاچه باعث می‌شود تا چشم کار می‌کند آب ببینیم و مخمل کوه‌های سبز. به وسیله ی قایق‌ها می‌توان تا وسط دریاچه رفت، سپس در حوالی دریاچه جایی را برای اتراق کردن پیدا کرد و به تماشا نشست.

چگونه می توان به سقالکار رفت؟

این دریاچه ۱۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و بین راه آقا سید شریف تا جیرده قرار دارد.

تالاب عینک

تالاب عینک

تالاب عینک تالابی‌ است طبیعی که در منطقه ۴ شهر رشت قرار دارد. این تالاب از شرق به تقاطع غیر همسطح شهدای گمنام، از شمال به بلوار شهید افتخاری، از جنوب به پارک دانشجو و مناطق مسکونی غیرمجاز و از غرب به شرکت دخانیات رشت محدود شده است. این تالاب بزرگ‌ترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان محسوب می شود و از بهترین جاذبه های گردشگری رشت است. محیط آن ۱۲ کیلومتر و پهنه آبی آن ۴۴ هکتار و حریم و پهنه ساحلی و خشکی آن ۱۶۳ هکتار است.

چگونه به این تالاب برویم؟

این تالاب در بلوار شهید افتخاری رشت، جنب پارک دانشجو قرار دارد.

چرا نام این تالاب عینک است؟

این تالاب به دلیل آن که در عکس‌های هوایی شبیه عینک است به این نام خوانده می‌شود.

باغ محتشم

باغ محتشم

باغ محتشم رشت که به “پارک شهر” رشت نیز شهرت دارد، قدیمی ترین پارک موجود در این شهر و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری رشت است. منطقه باغ محتشم، اصلی ترین پارک و تفرجگاه مردم رشت است که در دوران قاجاریه احداث گشته است. در بهار رنگ سبز  درختان، در تابستان سایه و حس خنکی در میان هوای شرجی، در پاییز جشن رنگ و نور و در زمستان هم یک دست بودن پارک، هر بیننده‌ای را میخ‌کوب می‌کند.

معماری باغ محتشم

عمارت درون باغ، مانند عمارت‌های کلاه‌ فرنگی دیگر هشت‌ضلعی است و در زمان قاجار ساخته شده است. عمارت کلاه‌ فرنگی باغ محتشم 4 طبقه دارد که از بیرون 3 طبقه به نظر می‌رسد! آجر و چوب از مصالح اصلی تشکیل دهنده‌ی این عمارت هستند و سقف آن نیز سفالی است.

چطوری بریم باغ محتشم؟

این پارک در خیابان حافظ در جنوب رشت و در مجاورت رودخانه زیبای گوهر رود واقع شده است.

ماسال

ماسال

ماسال، شهر کوچکی در شمال غرب رشت است. ییلاق‌های این منطقه با آب و هوایی پاک و بی‌نظیر، فضایی بکر و مه‌آلود، آرامش وصف‌نشدنی، آبشارهای بلند و مراتع سرسبز بی‌انتها، فرصت قدم زدن روی ابرها را در اختیار شما می‌گذارند. هر سال، مسافران بسیاری برای گذراندن یک تعطیلات آرام و به‌ دور از شلوغی شهر، به ییلاقات ماسال می آیند. منطقه‌ای که بدون تردید، بخشی از بهشت در ایران و یک تابلوی نقاشی سورئالیستی است و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری رشت است.

چطوری بریم ماسال؟

برای رسیدن به ییلاقات ماسال، باید از طریق جاده قزوین – رشت به‌ سمت رشت حرکت کنید. قبل از اینکه به رشت برسید (حدود ۲۰ کیلومتری)، به‌ سمت جاده فومن بروید تا پس از عبور از فومن و سپس صومعه‌سرا به روستای کلیدبر برسید. مسیر را به‌ سمت روستای طاهرگوراب ادامه دهید و سپس به‌ سمت ماسال بروید. پس از ورود به ماسال، از بلوار بلندی عبور می‌کنید و درست از همان جاده، ییلاقات ماسال آغاز می‌شود. پس از حدود یک ساعت رانندگی در این جاده به بام سبز ماسال می‌رسید و تا جایی که چشم کار می‌کند، سرسبزی می‌بینید.

آبشار دودوزن خرمکش

آبشار دودوزن خرمکش

پوشش جنگلی انبوه، چشمه‌های آب، رودخانه پرآب و خروشان و همچنین آب‌وهوای خنک باعث شده است که از این آبشار به‌عنوان یکی از زیباترین آبشارهای گیلان و بهترین جاذبه های گردشگری رشت نام ببرند. آب آبشار دودوزن از چشمه دودوزن تامین می‌شود و سپس زمین‌های روستای پایین‌دست را آبیاری می‌کند. در رابطه با ارتفاع این آبشار پژوهش‌های دقیقی صورت نگرفته؛ اما ارتفاع آن حدود ۵۴ متر تخمین زده شده‌ است. همچنین بر اساس تحقیقات زمین‌شناسی، این آبشار چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال قدمت دارد.

آبشار دودوزن کجاست؟

این آبشار در استان گیلان، ۲۴ کیلومتری شفت، منطقه خرم‌کش قرار دارد.

صنایع دستی شهر زیبای رشت کدام اند؟

  • بامبو بافی

صنعت بامبو بافی همزمان با رواج کشت ‏چای به جهت پیوستگی غیر مستقیم که با آن داشته ،در گیلان متداول شده است . خاصیت ارتجاعی و ‏شکل پذیری نی بامبو این امکان را فراهم می آورد تا با استفاده از آن محصولات متنوعی و در عین ‏حال با ظرافت و زیبایی فراوان ساخته و یا بافته شود .

  • حصیر بافی

یکی از صنایع دستی رشت، حصیر بافی است که بیشتر توسط بانوان بندر انزلی، آب کنار، غازیان انجام می شود. انواع سبد، زیرانداز، آبکش، زیر داغی و … از محصولات این صنعت بومی است.

  • دست باف های پشمی

هنر بافندگی یکی از قدیمی ترین هنرهای گیلان محسوب می شود، که زنان این خطه به آن مشغول هستند و می توان علاوه بر پشم بافی به نساجی و شالبافی اشاره کرد.

  • مروار بافی

مروار بافی یکی از رشته‌های صنایع‌دستی و از دسته سبدبافی است که در سال‌های اخیر در گیلان رواج پیداکرده است. مروار نوعی چوب ترکه است که در منطقه سولقان در اطراف تهران کاشته می‌شود و از آن انواع سبدها بافته می‌شود.

  • رشتی دوزی

قلابدوزی یکی از قدیمی‌ترین صنایع دستی شهر رشت است و عبارت است از تزیین پارچه‌های ارزنده‌ی ضخیم از طریق رودوزی. بدین ترتیب که زمینه‌ی پارچه به وسیله‌ی نخ‌های ابریشمین تزیین می‌گردد.

  • شال بافی

این دست بافته از نفوذ رطوبت و سرما جلوگیری می کند و بسیار مورد استفاده مردمان مناطق مرطوب و کوهستانی است.

  • چارق و چموش دوزی

چارق یا چموش نوعی کفش چرمی است که مردم استان گیلان برای راه رفتن در مناطق کوهستانی درست می کنند. اوایل بیشتر جنبه ی مصرفی داشت ولی امروزه بعنوان یک کالای تزئینی از آن استفاده می کنند.

  • چادر شب بافی

چادرشب پارچه‌ای ۲ در ۲ است که در بسیاری از روستاهای رشت بافته می‌شود و از آن به‌ عنوان زیر سفره‌ای، زیرانداز و قرار دادن نان استفاده می‌کنند. چادرشب‌ها رنگ‌های زیبایی دارند و با دستگاه خاصی با نام «پاچال» بافته می‌شود.

  • عروسک بافی

در بازارهای سنتی گیلان و به خصوص در شهر ماسوله، عروسک های کاموایی زیبایی را بر دیوار و ویترین مغازه ها خواهید دید که، توسط بانوان هنرمند این منطقه یافته شده و یکی از صنایع دستی این منطقه محسوب می شود.

بهترین جاذبه های گردشگری رشت

خوشمزه ترین غذاهای محلی رشت کدام اند؟

پیشینه هر شهری را می توان از غذاهای محلی آن تشخیص داد. استان گیلان و رشت شهر نیز از جمله شهرهایی می باشد که از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است تا جایی که در سال 1394 نام آن به عنوان شهر خلاق و متنوع خوراک شناسی در یونسکو ثبت شد. در ادامه چند تا از معروف ترین غذاهای گیلانی و شهر رشت را به شما معرفی می کنیم، اگرچه تعداد آنها بسیار بالاست و ممکن است همه آنها را شامل نشود.

  • یخ در بهشت
  • دسر رشته خوشکار
  • شیرینی آگرده
  • فرنی فشکل
  • باقلوای یاس
  • کویی تره
  • خورش آلو مسما
  • سیر قلیه
  • اناربیج
  • سیرابیج
  • واویشکا
  • کباب ترش
  • کاله کباب
  • ترش آش
  • باقالی قاتق
  • پلا کباب
  • آش قلیه
  • میرزاقاسمی
  • اشپل لقمه
  • گمج کباب
  • ورقه گیلگی
  • شیرین قرمه
  • خورش فسنجان
  • ترشه شامی
  • پلا سر تره
  • ماهی شکم پر
  • کوکوی اشپل
  • کولی ماهی
  • ترش مرغ
  • خورش چرتغمه

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با بهترین جاذبه های گردشگری رشت آشنا کنیم و امیدواریم شما را به سفر به این شهر دیدنی و زیبا با طبیعت منحصر به فرد مشتاق کرده باشیم .امید است این مقاله برای شما مفید بوده باشد. ممنون از اینکه با سایت تاپتنا همراه بودید.

اگر قصد سفر به رشت را دارید از مقاله بهترین هتل های رشت نیز دیدن فرمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا