پزشکان

انواع ایمپلنت دندان【سال1402】❤️

ما قصد داریم در این مقاله انواع ایمپلنت دندان را معرفی کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و زیبایی خود را کامل کنید. بسیاری از افراد در طول زمان به دلایل زیادی مانند افزایش سن دندان های خود را از دست می دهند که باعث ایجاد مشکل و زشتی در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، همچنین می تواند بر جویدن و رژیم غذایی شما تأثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال روشی دائمی برای آن دندان های از دست رفته هستند که با پیشرفت علم پزشکی، کاشت دندان روشی دائمی برای دندان های از دست رفته است که افراد در صورت تمایل می توانند این روش را انجام دهند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یکی از روش های درمان دندان های از دست رفته است که می تواند فضای خالی یک یا چند دندان را پر کند و ایمپلنت دارای یک پروتز ثابت است که به عنوان تکیه گاه یا تکیه گاه عمل می کند. این براکت از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده است زیرا سازگاری آن با بدنه بسیار بالاست و برای خود بدنه مشکلی ایجاد نمی کند. ایمپلنت ها در استخوان فک قرار می گیرند تا بتوان دندان های جدید را در آنجا قرار داد، البته روش های مختلفی برای کاشت دندان وجود دارد که بسته به شرایط بیمار و تصمیم جراح انجام می شود.

با کمک این نگهدارنده است که دندان بسیار محکم می شود و می توان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد زیرا قسمت کاشته شده در استخوان فک مانند ریشه دندان طبیعی عمل می کند و همچنین مناسب است قبل از کاشت یک ایمپلنت دندان، در صورت وجود عفونت یا التهاب لثه، ابتدا متخصص ریشه درمان ریشه را انجام می دهد.

لازم است بدانید که همه کسانی که یک یا چند دندان از دست داده اند می توانند از ایمپلنت دندان برای حفظ زیبایی دندان و سلامت دهان و دندان خود استفاده کنند، اما این روش برای افراد زیر 18 سال پیشنهاد نمی شود، زیرا رشد استخوان فک آن ها همچنان در حال رشد است و افراد باید قبل از مراجعه به دندانپزشک برای کاشت دندان منتظر پایان رشد استخوان فک خود باشند.

ایمپلنت دندان چیست؟

مراحل انجام ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت دندان مراحل مختلفی دارد که عبارتنداز:

بررسی وضعیت دهان و دندان: در مرحله اول وضعیت دهان و سلامت شما بررسی می شود و عکس های لازم گرفته می شود، کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی می شود تا مشخص شود ایمپلنت وجود دارد یا خیر. حمایت کافی خواهد داشت یا نه

نوبت جراحی و ایمپلنت: در مرحله دوم برنامه ریزی درمانی انجام شده و نوبت جراحی برای شما تعیین می شود.

بیهوشی: قبل از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی خواهید بود. گاهی اوقات با بیهوشی نیاز به مسکن وجود دارد.

برداشتن دندان قبلی: اگر دندان آسیب دیده هنوز کشیده نشده باشد، ابتدا دندان را با دقت و به آرامی کشیده می شود تا به استخوان و بافت نرم آسیبی وارد نشود.

لازم به ذکر است که در این مرحله پیوند استخوان فک انجام می شود و مواد پیوند استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار می گیرد و دندانپزشک دو تا شش ماه صبر می کند تا استخوان بهبود یافته و آماده جراحی شود که اگر ایمپلنت در فک بالا در پشت دهان گذاشته شود، گاهی به دلیل ارتفاع کم استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس ها، عمل لیفت استخوان سینوس انجام می شود که در آن کف حفره سینوسی بلند می شود و مواد پیوند زیر آن اضافه می شود.

سوراخ کردن استخوان: در صورت عدم نیاز به تقویت استخوان، قدم بعدی بعد از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است و با مته دندان به اندازه دلخواه استخوان دریل شده و ایمپلنت داخل آن قرار می گیرد و در نهایت ایمپلنت است که سوراخ با یک قطعه پر شده است که به نام کلاهک پیچ بسته می شود.

قرار دادن ایمپلنت و بخیه زدن لثه: مرحله بعدی در این روش بخیه زدن لثه است. دندانپزشک می تواند لثه اطراف ایمپلنت را بخیه بزند و سر ایمپلنت را بیرون بگذارد یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و برای محافظت بهتر از ایمپلنت بخیه بزند. در حالت دوم، باید یک مداخله جراحی ساده برای نصب روکش دندان انجام شود تا لثه بر روی ایمپلنت بریده و باز شود.

زمان انتظار برای پیوند: پس از کاشت ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، زمان انتظار از دو تا شش ماه متغیر است که در این مدت نباید هیچ فشاری به استخوان وارد شود. ‘ایمپلنت. شما باید اجازه دهید استخوان رشد کند و به تدریج به ایمپلنت پیوند بزنید تا ثبات ثانویه در ایمپلنت ایجاد شود.

قرار دادن اباتمنت: زمانی که استخوان و ایمپلنت به هم جوش داده شدند، مرحله بعدی فرا می رسد. دندانپزشک درپوش ایمپلنت را باز می کند و قطعه ای به نام اباتمنت را روی ایمپلنت می پیچد. اباتمنت به عنوان یک دندان تراشیده شده عمل می کند که قرار است روکش روی آن نصب شود و به عنوان پایه ای برای محکم کردن روکش عمل می کند.

قالب گیری: بنابراین ایمپلنتی که اباتمنت روی آن نصب شده است قالب گیری می شود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.

اتصال روکش به پایه: پس از آماده شدن کاور، برای اتصال آن به سراغ ایمپلنت می روید. اتصال روکش به ایمپلنت را می توان با پیچ یا چسب خاصی انجام داد.

مراحل انجام ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

  • گاز قرار داده شده روی محل جراحی را به مدت یک ساعت فشار دهید، سپس این گاز باید برداشته شده و دور ریخته شود و با گاز دیگری جایگزین شود.
  • پس از جراحی از شستن دهان یا لمس زخم خودداری کنید، زیرا ممکن است با از بین بردن لخته خون ایجاد شده روی زخم باعث خونریزی شود.
  • برای به حداقل رساندن خونریزی، صاف بنشینید، مضطرب نشوید، فشار گاز مداوم را اعمال کنید و فعالیت بدنی را کاهش دهید.
  • در صورت باریک شدن جزئی گونه ها به دلیل کاشت، استفاده از یخ در قسمت بیرونی صورت در ناحیه تحت درمان مفید است. تورم تا روز بعد از مداخله ظاهر نمی شود و دو یا سه روز بعد از مداخله به بیشترین مقدار خود می رسد.
  • تب پایین به مدت 7 تا 10 روز پس از جراحی دهان طبیعی است. این گرما نشان دهنده واکنش سیستم ایمنی بدن به باکتری های طبیعی در دهان است.
  • بسیاری از مسکن ها می توانند باعث تهوع یا استفراغ شوند. خوردن غذاهایی مانند ماست، بستنی، پودینگ یا سس سیب قبل از مصرف داروهای مسکن با نسخه یا بدون نسخه می تواند کمک کننده باشد.
  • مسواک زدن و اباتمنت مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در ابتدا باید نواحی جراحی را به آرامی مسواک بزنید اما به هیچ وجه از مسواک زدن این نواحی خودداری کنید.

فواید ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت دندان توسط پزشک متخصص فواید بسیاری دارد که در ادامه مقاله برای آگاهی بیشتر شما عزیزان به شرح آن ها پرداخته ایم که عبارتند از:

  • ایمپلنت دندان می تواند اعتماد به نفس از دست رفته را به فرد بازگرداند زیرا مانند یک دندان طبیعی است.
  • با کاشت دندان می توان از مشکلاتی مانند تحلیل استخوان و فک جلوگیری کرد.
  • ایمپلنت دندان سلامت دندان های مجاور را تضمین می کند و به لثه ها آسیب نمی رساند.
  • یکی از مزایای ایمپلنت این است که می توان از این روش برای جایگزینی دندان بلافاصله پس از از دست دادن استفاده کرد.
  • حفظ بهداشت ایمپلنت دندان بسیار ساده تر از روش های دیگر است و خطر پوسیدگی دندان، عفونت و التهاب لثه را به حداقل می رساند.
  • دندانپزشک با استفاده از ایمپلنت قادر است دندانی را به بیمار بدهد که کاملاً شبیه دندان طبیعی است. این مزیت به افرادی که با ظاهر سایر روش های درمانی مشکل دارند این امکان را می دهد که به راحتی از ایمپلنت برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود استفاده کنند.
  • ایمپلنت های دندانی بسیار شبیه به دندان های طبیعی هستند، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار آسان تر از روش های دیگر است.
  • دندان کاشته شده کاملاً به استخوان فک متصل است و ریشه در آنجا دارد، بنابراین امکان حرکت و تغییر وجود ندارد و بیمار می تواند بدون نگرانی این روش درمانی را انتخاب کند.
  • ایمپلنت تنها درمان دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. سایر روش های درمانی طول عمر محدودی دارند و پس از چند سال باید جایگزین شوند.
فواید ایمپلنت دندان

معایب ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی نیز می توانند عوارضی داشته باشند و داشتن اطلاعات در مورد آن می تواند نقش عمده ای در کاهش این عوارض داشته باشد. برخی از مهم ترین معایب ایمپلنت های دندانی عبارتند از:

  • احتمال شکستگی بدنه ایمپلنت بسیار کم است اما غیرممکن نیست و اگر فشار قوی به ایمپلنت وارد شود ممکن است شکسته شود. اگر ایمپلنت شکسته شود، قابل ترمیم نیست.
  • اگرچه امکان جابجایی دندان ایمپلنت وجود ندارد، اما اگر فشار قوی به قسمت هایی از ایمپلنت وارد شود، ممکن است پوشش ایمپلنت از بین برود. در صورت بروز چنین مشکلی باید با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  • اعمال فشار بیش از حد به ایمپلنت می تواند منجر به مشکلاتی مانند افتادن درب ایمپلنت شود. این فشار حتی می تواند به شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت کمک کند، این فشارها اغلب به دلیل مشکل دندان قروچه و حتی مواد غذایی بسیار سفت یا تارتار است.
  • مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شود بسیار نادر است. اما در بین بیماران این اصطلاح به اشتباه رایج شده است. در مواردی که کاشت ایمپلنت به درستی انجام نمی شود و دندان ایمپلنت کاملاً به استخوان جوش نمی خورد، دندانپزشک ممکن است دندان را خارج کند. در برخی موارد، بیماران معتقدند که چون دندان کاشته شده عفونی است، آن را خارج کرده اند که این باور غلط است.

کلام آخر

ایمپلنت یک پروتز دندانی چند جزئی است، پروتز دندان وسیله ای است که جایگزین دندان از دست رفته یا آسیب دیده می شود. در واقع دو نوع پروتز دندان وجود دارد که برخی از آن ها مانند روکش تنها جایگزین قسمت های آسیب دیده می شوند و برخی دیگر مانند ایمپلنت ها به طور کامل جایگزین دندان از دست رفته می شوند. ایمپلنت قسمت اصلی به نام دستگاه است که با جراحی در استخوان فک قرار داده می شود و اجزای دیگری روی آن تعبیه می شود تا شکل یک دندان واقعی را به خود بگیرد که پیچیده ترین و مدرن ترین پروتزهایی است که تا الان انجام شده است.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای آن این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با انواع ایمپلنت دندان آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده است، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا