پزشکانسلامتی و درمانی

دلایل درد کمر در بارداری【سال1402】❤️

ما در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با دلایل درد کمر در بارداری آشنا کنیم و همچنین راه کارهای لازم را ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و این دوران را به سلامت پشت سر بگذارید. کمردرد می تواند ناشی از صدمات، فعالیت ها و شرایط خاص پزشکی باشد. علاوه بر این، کمردرد می‌تواند افراد را در هر سنی به دلایل مختلفی تحت تاثیر قرار دهد، زیرا افراد در سنین بالا به دلیل عواملی مانند مشاغل قبلی و بیماری‌های دیسک دژنراتیو می‌شوند. ، احتمال کمردرد افزایش می یابد. در این میان یکی از دلایل کمر در می تواند دوران بارداری باشد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت کنید.

کمر درد چیست؟

کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات افراد است و شایع ترین علل آن دیسک کمر، ضربه به کمر مانند تصادف و افتادن از ارتفاع یا زمین خوردن و یا گرفتگی عضلات به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض شرایط نادرست است. . موقعیت های فیزیکی و فشار روی ستون فقرات و همچنین درد کمر در دوران بارداری بسیار شایع بوده که مادران از این مشکل رنج می برند.

لازم است بدانید که از هر ده نفر هشت نفر به هر شکلی کمردرد را تجربه می کنند و هر فردی در مقطعی از زندگی خود دچار کمردرد می شود که این درد خفیف تا شدید با مدت کوتاه یا طولانی است و در هر صورت کمردرد از بروز آن جلوگیری می کند. این درد را سخت می کند و این درد در هر بیمار متفاوت است و در بیشتر موارد در عرض چند هفته خود به خود از بین می رود و در برخی موارد نیز باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و پس از معاینه و بررسی، درمان آغاز شود.

پشت انسان از ساختار پیچیده‌ای از ماهیچه‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها، دیسک‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است که با هم کار می‌کنند تا از بدن حمایت کرده و فرد را قادر به حرکت کنند، همچنین بخش‌هایی از ستون فقرات با پدهای غضروف مانند. مشکلات در هر یک از این اجزا می تواند منجر به کمردرد شود.

کمردرد در دوران بارداری در ناحیه باسن، ران، ساق پا و قسمت پایین ستون فقرات احساس می شود و بسیار شبیه به درد سیاتیک است و در بیشتر موارد این درد با زایمان از بین می رود و در برخی از خانم ها ادامه دارد، بنابراین لازم است برای اینکه بدانید کمردرد از چه زمانی شروع می شود. در افراد مختلف متفاوت است و برای برخی از سه ماهه اول شروع می شود، اما اکثر زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم بارداری آن را تجربه می کنند که عمدتا به دلیل رشد جنین و فشار وارده به ستون فقرات مادر است.

کمر درد چیست؟

انواع کمردرد

کمر درد مکانیکال: کمردردی که در اثر فعالیت های بدنی مانند بلند کردن اجسام سنگین، وضعیت نامناسب هنگام خواب یا نشستن ایجاد می شود و شایع ترین کمردردها از این نوع هستند و با افزایش سن درد کاهش می یابد و با فعالیت و انواع کمر درد افزایش می یابد. دیسک، کاهش فاصله بین مهره های کمر و سایش مهره ها از انواع کمردردهای مکانیکال هستند.

کمردرد التهابی و ارتجاعی: این نوع کمردرد ناشی از عفونت، سرطان و تومورهای ستون فقرات است. در این نوع کمردرد، فرد دردی را تجربه می کند که با استراحت بدتر و با فعالیت کاهش می یابد. لازم است بدانید که کمردرد التهابی به ندرت در افراد رخ می دهد.

کمردرد عصبی: در برخی موارد استرس و تنش های عصبی منجر به گرفتگی و اسپاسم عضلانی به خصوص در ناحیه کمر می شود که به کمردرد عصبی معروف است و استراحت به بهبود این اختلال کمک می کند.

کمردرد ناشی از کار: برخی از مشاغل به گونه ای است که فرد مجبور است مدت زیادی بی تحرک باشد و بنشیند و اگر در حالت نشستن بدن در وضعیت مناسبی قرار نگیرد منجر به کمردرد می شود.

کمردرد بارداری: بسیاری از زنان باردار از کمردرد رنج می برند و به دنبال یافتن علت کمردرد در دوران بارداری هستند. علل اصلی کمردرد در دوران بارداری می تواند عفونت ادراری، مشکلات جفت و جنین، دیسک کمر و آپاندیسیت باشد. کمردرد در دوران بارداری قابل درمان است. با مراجعه به متخصص زنان و زایمان و ارتوپد.

دلایل دردکمر در بارداری

کمردرد در دوران بارداری در محل اتصال لگن و ستون فقرات ایجاد می شود، دلایل زیادی برای بروز کمردرد در دوران بارداری وجود دارد و برخی از علل کمردرد در دوران بارداری عبارتند از:

تغییرات هورمونی: در دوران بارداری، بدن مادر هورمونی به نام ریلکسین تولید می‌کند که به رباط‌های لگن اجازه می‌دهد تا در آمادگی برای زایمان شل شوند و مفاصل را شل کنند و همین هورمون می‌تواند باعث شل شدن رباط‌هایی شود که از ستون فقرات منشأ می‌گیرند. آنها حمایت می کنند و بنابراین منجر به بی ثباتی و درد می شوند.

افزایش وزن: در طول یک بارداری سالم، مادران بین 11 تا 16 کیلوگرم وزن اضافه می کنند که ستون فقرات باید آن را تحمل کند که می تواند باعث کمردرد و همچنین وزن نوزاد و کودک شود. رگ های خونی و اعصاب لگن و به پشت فشار وارد می کند.

تغییر وضعیت مادر: بارداری مرکز ثقل زن باردار را تغییر می‌دهد و در نهایت می‌توانیم به تدریج و حتی بدون این که متوجه شویم، شروع به تنظیم موقعیت و نحوه حرکت خود کنیم که می‌تواند منجر به کمردرد یا تنش شود.

استرس: استرس عاطفی و عصبی باعث ایجاد تنش عضلانی در پشت می شود که می تواند به صورت کمردرد یا اسپاسم کمر احساس شود و باید به خاطر داشت که در دوران پر استرس بارداری شاهد افزایش کمردرد بوده ایم.

فاصله عضلات شکم: با بزرگ شدن رحم، دو عضله موازی شکمی که بین دنده ها و استخوان لگن قرار دارند می توانند در امتداد خط وسط از هم جدا شوند که می تواند باعث افزایش کمردرد در زنان باردار شود.

دلایل دردکمر در بارداری

روش های درمان دردکمر در بارداری

گرما و سرما درمانی: استفاده از گرما و سرما می تواند بسیار مفید باشد، و در صورت موافقت پزشک، می توانید یک کمپرس سرد، مانند کیسه یخ یا سبزیجات یخ زده در حوله پیچیده شده، به مدت 20 دقیقه چندین بار در روز روی ناحیه دردناک قرار دهید. سپس بعد از دو یا سه روز می توانید از کیسه آب گرم یا کیسه آب گرم روی ناحیه دردناک استفاده کنید.

ورزش: ورزش منظم، تقویت ماهیچه ها و افزایش انعطاف پذیری می تواند استرس ستون فقرات و کمردرد را در دوران بارداری کاهش دهد. ورزش های ایمن برای زنان باردار شامل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری ثابت است. یک پزشک یا فیزیوتراپ می تواند ورزش هایی را برای تقویت کمر و شکم توصیه کند.

بهبود وضعیت بدن: لازم است ستون فقرات را با استفاده از قرارگیری صحیح بدن در حین کار، نشستن و خوابیدن در وضعیت صحیح قرار داد. به عنوان مثال، هنگام خواب یک بالش بین زانوهای خود قرار دهید یا حوله ای را که در لوله ای تا شده پشت سر خود قرار دهید تا هنگام نشستن پشت میز، و همچنین هنگامی که با شانه های خود به عقب و صاف می نشینید، از پشت شما حمایت کند. باید بدانید که پوشیدن کفش پاشنه بلند نیز در این دوران ممنوع است.

طب سوزنی: طب سوزنی نوعی طب چینی است که در آن سوزن‌های ظریفی در نواحی خاصی از پوست فرو می‌روند. تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی می تواند در تسکین کمردرد در دوران بارداری بسیار موثر باشد.

مشاوره: اگر کمردرد در زنان باردار مرتبط با استرس باشد، مشورت با یک دوست یا مشاور مورد اعتماد ممکن است مفید باشد.

کایروپراکتیک: دستکاری ستون فقرات در دوران بارداری می تواند بی خطر باشد، اما قبل از انجام آن لازم است با یک متخصص مشورت کنید.

استفاده از کمربند حاملگی: این کمربندها زیر شکم بسته می شوند و روشی ساده و موثر برای کاهش فشار روی کمر هستند، این کمربندها نرم هستند و در قسمت پایین شکم بسته می شوند و همچنین بهتر است در سه ماهه سوم بارداری از آنها استفاده شود.

انواع کمردرد در بارداری

سیاتیک کمر در بارداری: به گزارش America It، زمانی که کمردرد به باسن و ران ها فشار وارد می کند، می تواند با سیاتیک اشتباه گرفته شود، که یک بیماری نسبتا نادر است و سیاتیک واقعی در بارداری می تواند ناشی از فتق دیسک یا برآمدگی دیسک در قسمت پایین ستون فقرات باشد. درصد زنان باردار را تحت تاثیر قرار خواهد داد. زمانی که سیاتیک دارید، درد پاهای باردار شدیدتر از کمردرد است و حتی ممکن است زیر زانو احساس درد کنید یا این درد به کف پا و انگشتان فشار می آورد و در پاها احساس سوزش و گزگز یا احساس بی حسی خواهید کرد.

درد زایمان: باید بدانید که درد زایمان نوع دیگری از درد است. این درد شبیه درد و گرفتگی شدید قاعدگی و خصوصیات آن است درد مداوم شدت و تکرار در مدت زمان کوتاهی افزایش می یابد، بنابراین این تحت تأثیر سطح فعالیت شما قرار نمی گیرد و در حالی که کمردرد در دوران بارداری اغلب ناشی از فعالیت است.

درد لگن: درد لگن در دوران بارداری می تواند به قسمت تحتانی، باسن و پشت ران گسترش یابد و درد به زیر زانو نفوذ نکرده و فشار وارد کند.

انواع کمردرد در بارداری

روش ها پیشگیری از دردکمر در بارداری

اگرچه کمردرد یک مشکل رایج در دوران بارداری است، اما می‌توانید با رعایت چند نکته از کمردرد پیشگیری یا کنترل کنید:

  • برای بلند کردن یا برداشتن چیزی از روی زمین، ابتدا زانوهای خود را خم کنید، سپس کمر خود را صاف نگه دارید.
  • هنگام چرخیدن، پاهای خود را روی هم قرار دهید و به آن سمت بچرخانید تا فشاری به ستون فقرات شما وارد نشود.
  • اجسام سنگین را بلند نکنید و در صورت لزوم از کسی کمک بخواهید.
  • هنگام نشستن پشت خود را صاف کنید و همیشه پشت خود را به جایی تکیه دهید.
  • در دوران بارداری و به خصوص در ماه های آخر باید استراحت کافی و یا مطلق داشته باشید.
  • کفش های پاشنه کوتاه یا بدون پاشنه بپوشید، زیرا وزن شما به طور مساوی تقسیم می شود.
  • اگر شاغل و در حال کار هستید، ارتفاع میز خود را تنظیم کنید تا مجبور نباشید برای کار خم شوید.
  • هنگام خرید، همه کیف ها را با یک دست حمل نکنید و سعی کنید وزن خرید خود را به طور مساوی بین دو دست تقسیم کنید.

کلام آخر

با رشد کودک، تغییراتی را مشاهده خواهید کرد و چیزهایی مانند شنیدن ضربان قلب کودک و احساس حرکت برای اولین بار را تجربه خواهید کرد، با این حال، مواردی مانند کمردرد در دوران بارداری نیز اتفاق می افتدو بارداری برای مادران با دردهای خاصی همراه است که شدت آن بسته به قدرت بدنی، وزن، سن مادر می تواند متفاوت باشد و یکی از این دردهای شایع کمردرد در دوران بارداری است و این درد معمولا در همه زنان رخ می دهد، اما شدت آن متفاوت است ممکن است برای برخی از آن ها بسیار خسته کننده باشد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت تاپتنا سعی بر این داشته تا شما را با دلایل درد کمر در بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا